Luksusta Luxemburgissa – Mosellen viinialue

luxemburg moselle

vinsmoselle moselle luxemburg

Olen viettänyt viimeisen viikon nauttien Belgian kulinaarisesta tarjonnasta, mutta viime viikonloppuna karkasin lomaltani minilomalle naapurimaahan, Luxemburgiin. Muutaman tunnin junamatkan päässä sijaitseva Luxembourg City toimi vain pikaisena välietappina matkalla Mosellen viinialueelle, aivan Saksan rajalle ja Mosel-joen rannalle.

Urbaanin ja eläväisen Brysselin jälkeen Moselle oli täydellinen kohde akkujen lataamiseen. Viini oli hyvää, maisemat kauniita, aurinko paistoi lämpimästi ja ihmiset olivat hämmentävän mukavia. Myös majapaikka oli erittäin miellyttävä.

Hotel l’Ecluse, 29 Waistrooss, Stadtbredimus, Moselle

hotel l'ecluse luxemburg

hotel l'ecluse luxemburg

hotel l'ecluse moselleVehreiden viiniviljelmien keskellä sijaitseva Hotel l’Ecluse nousi heti suosikkihotellieni topvitoseen. Elegantti ja rauhallinen hotelli sijaitsee keskellä-ei-mitään, mutta molempiin suuntiin avautuu mahtavia maisemia niin Luxemburgin kuin Saksan Mosellen ja Moselin viiniviljelmille.

Hotellilla on erinomainen ravintola, Wellness-keskus, upea uima-allas sekä hienoa eko-arkkitehtuuria ja designia. Betonia ja puuta hyödyntävissä hotellihuoneissa on ikkunat lattiasta kattoon ja ulkona pelkkää kaunista.

Tässä ympäristössä oli poikkeuksellisen helppoa rentoutua. Törmäsin tosin Wellness-keskuksessa sellaiseen alastomaan saksalaismieheen, johon en välttämättä olisi halunnut törmätä alastomana, mutta edes se ei tunnelmaa latistanut.moselle

moselle luxemburg

moselle luxemburg

Luxemburgin Moselle on erittäin tiivis, noin 42 kilometriä Mosel-joen rannikkoa reunustava viinialue, jossa pääsee maistelemaan erinomaisia luxembourgoisie viinejä. Alueella on paljon viinitiloja ja caveja, joissa viineihin pääsee käsiksi.

Waistrooss tai Rue du Vin, eli viinitie, kulkee kaikkien parhaiden viinitilojen ja kauneimpien laaksojen ja kukkuloiden kautta.

 

moselle luxembourg

remich luxemburg

Moselle-viinialueen keskipaikkeilla sijaitsee 3000 asukkaan Remich, joka toimii alueen epävirallisena keskuksena.

Täältä voi kävellä muutamassa minuutissa sillan yli Saksan puolelle. Myös Luxemburgin puolella riittää kuitenkin seikkailuja – vesijettejä, jokiristeilyjä, viinipuoteja ja ravintoloita, aurinkoisia terasseja ja elävää musiikkia, ulkoilma-altaita… Kesäviikonloppuisin alueella liikennöi ilmainen nightlife bus, joten täällä lomaillessa ei tarvitse olla edes ajokunnossa!

remich moselle luxemburg

remich luxemburg

mosel luxemburg

remich luxemburg

Erittäin rentouttavan ja luonnonläheisen viikonlopun jälkeen oli hetken aikaa sellainen olo etten enää ikinä halua nähdä mitään vihreää. Oli siis ihan kiva palata taas kaupungin sykkeeseen. Paluumatka taittui taas (vehreän) Luxembourg Cityn kautta junalla (vehreän) maaseudun kautta Brysseliin. Onneksi ihan vielä ei tarvinnut palata siihen oikeaan arkeen ja Helsinkiin…

luxembourg city luxemburg

luxemburg - belgia juna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: