Helppo raparperimehu

helppo raparperimehu

Olen viettänyt tänä vuonna erittäin rauhallista city-juhannusta kaikkein parhaassa seurassa, eli itsekseni. Keskikesä on kulunut lähinnä sateen ääniä kuunnellen, ranskankielisiä kirjoja (sanakirjan kanssa) lueskellen sekä city-luonnon antimista nauttien. Juhannusaattona päätin vielä tehdä itse raparperimehua.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein itse mehua, mutta koko prosessi osoittautui erittäin helpoksi ja nopeaksi. Mehua on mahdoton mokata. Bonuksena tiedän nyt, millaista elämäni eläkeläisenä tulee olemaan.

Ainekset:

1,5 litraa vettä

5-6 raparperitankoa (n. 1kg)

hyppysellinen vaniljaa

1 lime

1dl sokeria

Ohjeet:

Pilko raparperit ja lisää veteen kattilassa. Heitä joukkoon oman makusi mukaan vaniljaa. Purista joukkoon limen mehu ja heitä huolellisesti pestyt kuoret myös kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää sitten sokeria pienissä erissä, testaten makeutta välillä. Itselleni riitti erinomaisesti puolikas desi sokeria, mutta monille mehu saattaa sellaisenaan olla liian kirpeää.

Siivilöi mehu ja nauti kylmänä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s