Gwyneth Paltrow’n kesäkurpitsaspaghetti

goop kesäkurpitsapasta

Tämä kesäinen spaghetti, aivan kuten Gwyneth Paltrow ja hänen lifestyle-sivustonsa Goop, on ollut henkilökohtainen suosikkini jo vuosikausia. Molemmat tuovat elämääni niin paljon iloa ja valoa etten osaa sitä sanoin kuvailla.

Oma versioni on kevyt muunnelma GP:n ensimmäisen keittokirjan Fried Zucchini Spaghetti -ohjeesta.

Ainekset:

1 iso kesäkurpitsa

2 valkosipulin kynttä

1 punainen chili

2rkl vehnäjauhoja

merisuolaa

1dl extraneitsytoliiviöljyä

400g täysjyväspaghettia

2 kourallista parmesaaniraastetta

parmesaanilastuja

kourallinen basilikanlehtiä

mustapippuria

(sitruunalohkoja)

Ohjeet:

Aloita viipaloimalla kesäkurpitsa (esim. juustohöylällä tai mandoliinilla) ohuiksi pyöreiksi viipaleiksi. Pyörittele kesäkurpitsaviipaleita vehnäjauhoissa ja heitä kuumalle paistinpannulle oliiviöljyn sekä hienoksi silputun chilin ja valkosipulin kanssa. Paista viitisen minuuttia, käännellen kesäkurpitsaviipaleita varovaisesti. Mausta suolalla ja siirrä syrjään.

Keitä spaghetti al denteksi. Säästä desin verran keitinvettä pastaa varten. Heitä valutettu spaghetti takaisin tyhjään kattilaan ja sekoita joukkoon raastettu parmesaani, revitty basilika sekä antelias ripaus mustapippuria. Lisää säästetty keitinvesi hitaasti pastan joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Annostele pasta lautasille, lisää päälle roima annos kesäkurpitsaviipaleita ja parmesaanilastuja ja viimeistele halutessasi pienellä puristuksella sitruunamehua.

Advertisements
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: