Naattipesto

naattipesto

Sain viime viikolla käsiini ison kasan kauniita kesäporkkanoita, joiden päädyissä rehotti poikkeuksellisen tuuheaa kasvustoa. Ensimmäinen ajatukseni oli tietenkin heittää naatit blenderiin ja tehdä niistä pestoa, aivan kuten aina kun näen jotain vihreää.

porkkana naattipesto

Herkullinen lopputulos vahvisti sen, että vaistoni olivat oikeassa. Naattipesto maistuu erittäin hienoisesti porkkanalle, mutta naattien porkkana-aromi on jotenkin yrttisempää ja pehmeämpää. Tässä pestossa lisäaromia tuovat myös basilika sekä paahdetut kurpitsansiemenet. Herkullista rapean maalaisleivän päällä!

Ainekset:

5-6 porkkanan naatit

runsas kourallinen basilikaa

2-3 valkosipulin kynttä

1,5dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

2,5dl extraneitsytoliiviöljyä

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

suolaa, mustapippuria

50g parmesaania

Ohjeet:

Sekoita naatit, basilika, valkosipuli ja kurpitsansiemenet tehosekoittimessa ja käsittele rikki. Lisää sitruunamehu sekä oliiviöljyä pienissä erissä ja käsittele sileäksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta lopuksi parmesaania peston joukkoon. Nauti esimerkiksi pastakastikkeena tai leivän päällä levitteenä!

Advertisements
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: