Täydelliset bataattiranskalaiset

bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset ovat yksi suurimmista heikkouksistani, ja minulla on heikkouksia paljon. Vuosikausia olen tavoitellut bataattiranskalaisilleni täydellisen rapeaa kuorta ja pehmeää sisusta ja nyt voin vihdoin sanoa löytäneeni reitin täydellisten bataattiranskalaisten luo.

Täydellisten (bataatti)ranskalaisten salaisuus on siinä, että ne paistetaan kahdesti. Rehellisesti sanottuna en ole täysin varma, miksi kahdesti paistettu on parempi kuin pitkään paistettu. Ainakin se kuulostaa paremmalta!

Ainekset:

1 iso bataatti

rypsiöljyä paistamiseen

suolaa, savupaprikajauhetta

lisäksi:

limeviipaleita

srirachaa & majoneesia

Ohjeet:

Leikkaa bataatti suurinpiirtein pikkurillin kokoisiksi tikuiksi. Kuumenna öljy syvässä kattilassa. Jaa bataattitikut kahteen osaan ja paista ensimmäistä puolikasta 3-4 minuuttia, kunnes bataatit alkavat hieman rypistyä ja tummua pinnastaan. Nosta talouspaperin päälle odottamaan ja paista loppuja ranskalaisia sama aika.

Siirrettyäsi jälkimmäisen satsin pois nosta lieden lämpötilaa hieman korkeammaksi. Paista ensimmäistä bataattisatsia uudelleen kuumassa öljyssä noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin tummia päältä. Siirrä taas talouspaperille, ripottele päälle suolaa ja hieman savupaprikajauhetta ja toista loppujen bataattien kanssa.

Tarjoile limeviipaleiden sekä srirachan ja majoneesin kanssa välipalana tai lisukkeena!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s