Mozzarella in carrozza

mozzarella in carrozza

Olen katsonut lähiaikoina paljon Giallo Zafferanon reseptivideoita ylläpitääkseni italian taitojani edes hieman. Sivuja selaillessani vastaan tuli mozzarella in carrozza, joka on ehkä täydellinen sunnuntairuoka.

Kaunis nimi ei kuitenkaan pääse edes lähelle tämä herkun todellista luonnetta. Friteerattu mozzarellaleipä on päältä rapea ja sisältä täynnä suussasulavaa mozzarellaa. Eiliset block partyt ja Kallion baarikierros painavat yhä harteilla, mutta maailmassa on harvoja pulmia joihin sulanut juusto ei auttaisi.

Ainekset:

täysjyväleipää

mozzarellaa

basilikaa

1 valkosipulin kynsi, puristettuna

lisäksi:

1 kananmuna

2rkl täysmaitoa

suolaa, mustapippuria

vehnäjauhoja & maissijauhoja

rypsiöljyä paistamiseen

Ohjeet:

Vatkaa kananmuna rikki ja sekoita maidon sekä suolan ja mustapippurin kanssa huolellisesti yhteen. Sekoita toisella syvällä lautasella vehnä- ja maissijauhoja tasamäärin.

Levitä puristettu valkosipuli leivän sisäsyrjälle, peitä ohuella kerroksella viipaloitua mozzarellaa, sitten ripottele päälle hieman tuoretta basilikaa ja sen jälkeen levitä päälle vielä toinen kerros viipaloitua mozzarellaa. Paina leipäviipaleet tiiviisti yhteen ja dippaa ensin jauhoseokseen, sitten muna-maitoseokseen. Paista kuumassa rasvassa molemmin puolin kunnes leipä tummuu kauniisti ja pinta muuttuu rapeaksi. Nauti esimerkiksi caprese-salaatin kera!

Mainokset

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s