Mustikkainen vuohenjuustojäätelö

dsc_0076

Vuohenjuusto jakaa luultavasti enemmän mielipiteitä kuin mikään muu maitotuote. Se onkin saman esteen edessä kuin oliivit tai anjovikset tai Mr. Bean. Kukaan ei synny pitämään niistä; se täytyy oppia.

Edes vuohenjuustoa rakastaville ei varmaan ensimmäisenä tulisi mieleen käyttää sitä jäätelössä, mutta kaiken logiikan vastaisesti se kuitenkin toimii. Erittäin hyvin.

Vuohenjuustoa on tässä mustikkaisessa jäätelössä vain hieman, ja se tuo sille vain hentoa hienostunuttua aromikkuutta. Raikkaat mustikat tasapainottavat vuohenjuuston maanläheistä aromia täydellisesti. Ei tässä mitään monen vuoden opintoja tarvita.

Ainekset:

2dl mustikoita

100g pehmeää vuohenjuustoa

4dl täysmaitoa

1dl kermaa

1,5dl sokeria

vaniljaa

Ohjeet:

Paahda mustikoita kuumalla paistinpannulla kunnes ne soseutuvat. Varo ettet polta mustikoita pohjaan. Painele paahdettu mustikkasose siivilän läpi kulhoon ja sekoita vuohenjuuston, maidon, kerman, sokerin ja vaniljan kanssa huolellisesti yhteen.

Viilennä seos jääkaappikylmäksi ja käsittele jäätelökoneella kuohkeaksi jäätelöksi. Nauti tuoreiden mansikoiden ja hunajan kera!

 

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: