Uunissa paistetut falafelit

falafel2

En ole yleensä ikinä kipeä, en ikinä. Nyt aiemmin niin luotettava immuunijärjestelmäni on kuitenkin hylännyt minut ja viimeinen kesälomaviikko on kulunut lähinnä sängynpohjalla pahaa oloa valitellen.

Muutaman päivän ja kolmensadan leffan jälkeen tajusin kuitenkin ettei olo paremmaksi valittamalla tule, nousin ylös ja ryhdyin vastatoimiin. Keitin vähän teetä, join vähän mehua. Työnsin pääni ulos ikkunasta ja ryhdyin tekemään hyvää ruokaa. Puolet keuhkoistani livahtaa yhä ulos yskiessäni enkä vieläkään jaksa kävellä kovin montaa askelta, mutta ainakin minulla on sängynpohjalla nyt seuranani herkullisia falafeleja…

falafel

Falafelit ovat olleet kestosuosikki omassa keittiössäni, ja varsinkin kiireisen arjen keskelle niitä tulee usein tehtyä iso satsi odottelemaan nälkää (tai sopivaa naposteluhetkeä). Tällä kertaa uunissa paistetut falafelit saavat lisäraikkautta myös tuoreista yrteistä. Täydellinen yhdistelmä tämän vihreän hummuksen kanssa!

Ainekset:

2tlk esikäsiteltyjä kikherneitä

puolikas sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

persiljaa, korianteria, minttua, basilikaa

1tl kutakin: jauhettua kuminaa, juustokuminaa, cayennepippuria, savupaprikajauhetta

puolikkaan sitruunan mehu

3-4rkl maissijauhoja

oliiviöljyä paistamiseen

Ohjeet:

Aloita murskaamalla kikherneet haarukkaa tai survinta käyttäen. Halutessasi voit rikkoa ne myös tehosekoittimessa. Silppua yrtit sekä sipuli ja valkosipuli mahdollisimman hienoksi hakkelukseksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile pieniksi palloiksi ja sivele kevyesti öljyllä. Paista öljytyllä leivinpaperilla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. Käännä falafelit varovaisesti puolessa välissä paistoaikaa. Nauti esimerkiksi hummuksen ja paistetun halloumin kera!

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

5 thoughts on “Uunissa paistetut falafelit

  1. Jael sanoo:

    Paranemisiin Jerry!

    Tykkää

  2. Joonas Alén sanoo:

    Todella hyvän kuulonen/näkönen resepti. Mutta kysyisin kuinka monta tuommoista kuvassa olevaa falafelia reseptistäsi tulee? Haluisin tietää koska pitäis osata ruokkia neljä ihmistä.

    Tykkää

    • Olen huono laskemaan kolmea pidemmälle, mutta kyllä näitä pieni pellillinen tuli, varmaankin about 15-20 golfpallon kokoista falafelia.

      Jos on runsaasti lisukkeita niin kyllä siitä varmasti neljä ihmistä syö. Nämä säilyy kyllä hyvin seuraavalle päivälle jos niitä jää yli, eli ehkä kannattaa kaiken varalta kuitenkin tuplata annos!

      Tykkää

  3. Joonas Alén sanoo:

    Kiitoksia vastauksesta!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: