Helppo ja herkullinen naan-leipä

dsc_0072

Naan-leipä on yksi niistä asioista tässä maailmassa, joka tekee minut aina erittäin onnelliseksi. Tämä intialainen herkku oli aiemmin rajattu etnisissä ravintoloissa nautiskeltavaksi, mutta jossain vaiheessa aloin ajatella, että olisi kiva olla onnellinen niinäkin päivinä kun ei halua kuunnella sitä loputonta panhuilumusiikkia lähinepalilaisessa. Opettelin siis tekemään naania itse.

Ensimmäiset kokeiluni olivat kauniisti sanottuna katastrofeja. Päivä toisensa jälkeen opin kuitenkin vähän paremmaksi, ja pian oltiin jo siinä vaiheessa kun kotitekoiset naan-leipäni maistuivat paremmilta kuin miltä ne näyttivät.

dsc_0062

Naan-leipäni maistuvat yhä paremmilta kuin miltä ne näyttävät, ja ne tulevat aina maistumaan paremmalta kuin miltä ne näyttävät. Se on väistämätöntä – ne ovat vaan niin käsittämättömän herkullisia ettei mikään maallinen kauneus voi vastata tätä herkullista avainta onneen!

Ainekset:

2dl lämmintä vettä

1rkl kuivahiivaa

hyppysellinen sokeria

4,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1tl jauhettua kuminaa

1tl jauhettua korianteria

2dl maustamatonta jogurttia

lisäksi:

sulatettua voita

valkosipulia

unikonsiemeniä

lehtipersiljaa

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla kuivahiiva ja sokeri lämpimään veteen. Anna seoksen odottaa pari minuuttia ennen kuin lisäät ensin kuivat ainekset ja sitten jogurtin sekaan. Sekoita seosta ensin kauhalla ja lopulta käsin vaivaten. Lisää vehnäjauhoja pieni määrä kerrallaan jos taikina on liian löysä tai tarttuu liikaa kämmeniin. Anna kohota liinalla peitetyssä kulhossa tunti.

Jaa taikina suurin piirtein 12 golfpallon kokoiseen osaan ja vaivaa joustavaksi ja hieman tahmeaksi taikinaksi. Taputtele ja painele jauhotetuilla kämmenillä mahdollisimman ohuiksi, kyyneleen muotoisiksi leiviksi. Sivele leivät molemmin puolin sulatetulla voilla, jonka joukkoon on sekoitettu puristettua valkosipulia ja silputtua lehtipersiljaa.

Paista naan-leipiä kuumalla, kevyesti öljytyllä pannulla pari minuuttia molemmin puolin, kunnes leivät ovat tummuneet kauniisti. Sivele toiselta puolelta uudelleen voisulalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Peitä valmiit naan-leivät liinalla sillä aikaa kun paistat loppuja.

Nauti tuoreena!

Mainokset

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s