Uusi suosikki: paistettu mustakaali

dsc_0027 (1)

Vietän suunnattoman paljon aikaa erilaisissa ruokakaupoissa pyörien ja valikoimaan tutustuen; niin säälittävää kuin se onkin niin se on minun mielestäni ihan vilpittömästi hauskaa. Harrastukseni kautta olen oppinut tuntemaan lähelläni sijaitsevien ruokakauppojen valikoimat läpikotaisin.

Alkuviikosta vastaan tuli kuitenkin jotain aivan uutta. En ollut ikinä edes kuullut mustakaalista enkä ajatellutkaan, että elämääni astuisi vielä tässä vaiheessa uusi kaali. Siinä se kuitenkin oli, ihan muina henkilöinä vihannesosastolla lehtikaalin vieressä, aivan kuin se olisi aina ollut osa jengiä.

Ensivaistoni oli pilkkoa suurilehtinen mustakaali pienempiin paloihin ja paistaa sitä kevyesti öljytyllä pannulla. Lehdet muuttuvat muutamassa minuutissa entistä vihreämmiksi ja hieman pehmeämmiksi. Pieni ripaus raastettua pecorino-juustoa, sekä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria auttavat tuomaan esille mustakaalin luontaisen pippurista ja leveää aromia. Kotitekoisen naan-leivän väliin ängettynä tämä ruokaisa kaali on jo ateria itsessään!

Kovasti hypetetyn lehtikaalin kanssa minulla on aina ollut yksi pieni ongelma – se maistuu mahdottoman pahalle. Mustakaali sen sijaan on yksi maukkaimmista vihanneksista joita olen ikinä päässyt maistamaan. Olen varma, että yhteiselämästämme tulee pitkä ja maukas.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: