Perinteinen porkkanakakku + kesän viimeiset hetket

dsc_0132

Elokuun viimeinen päivä tulee aina liian nopeasti, ja niin se vaan on tänä vuonnakin hiippaillut hiljaa paikalle. Nyt pitäisi sitten muutamassa tunnissa tehdä kaikki ne kesäjutut, jotka on suunnitellut tänä kesänä tekevänsä.

Yksi toisensa jälkeen ihmiset ovat kyselleet minulta, miten kesäni on mennyt. En ole osannut vastata muuta kuin nopeasti ohi. Pitkään minusta tuntui ettei tämä kesä ikinä edes päässyt käyntiin ja nyt se onkin jo loppumaisillaan. Valitin ja valitin huonosta säästä ja siitä etteivät olosuhteet ole täydelliset. Lopulta kuitenkin tajusin ettei onnellisiin hetkiin tarvita täydellisyyttä ja ryhdyin nauttimaan kesästäni.

Kesän loppumetreillä pääsinkin tekemään vähintään 90% kaikista niistä kesäjutuista, joiden perään olin koko kesän haikaillut. Parempi myöhään kuin ei koskaan on yksi älykkäimmistä niistä latteuksista joita ihmiset aina toistelevat.

dsc_0145

Viime viikonlopun aikana pääsin poimimaan kypsiä kirsikoita suoraan puusta, keräsin mustikoita ja vadelmia suoraan luonnosta suuhun, kävin soutamassa Päijänteellä, kuuntelin luonnon ääniä, tanssin aamuun asti ja nukuin ulkona…

dsc_0115

dsc_0097

Kaiken tämän mahdollistivat kauniit ja ikimuistoiset häät, joiden juhlinta jatkui pidemmälle aamuun kuin yhdetkään aiemmat kokemani häät. Seuraavana päivänä henkeni pelasti tämä pähkinäinen porkkanakakku, jota olin tehnyt häissä tarjottavaksi ja jota oli onneksi jäänyt jäljelle myös seuraavan päivän väsyneisiin koettelemuksiin. Porkkanakakun resepti on se sama perinteinen, jota olen jo vuosikaudet leiponut, mutta tällä kertaa se maistui ehkä paremmalle kuin ikinä aiemmin.

Mainokset

3 Comments

  1. hei jerry, tämä ei tiedä hyvää kun löysin sinun blogin. sä osaat kirjoittaa ja kuvata liian hyvin ja noi reseptit on toinen toistaan houkuttelempia joten tekee mieli kokata kaikki herkut kerralla 😛 mutta ahmattina tyydyn ehkä ihastelemaan alkuun. p.s voiko persikkajäätelöä tehdä kuinka ilman jäätelökonetta ja onko vodkan puute merkittävä 😀

    Tykkää

    1. Hahaa, kiitos! Ahmattina nimenomaan kyllä pitäis kokeilla kaikkia herkkuja…

      Kotitekoinen jäätelö onnistuu myös ilman jäätelökonetta – vatkaa vaan käsin todella huolellisesti, laita pakastimeen ja vatkaa puolen tunnin välein seosta taas hetki kunnes se alkaa muistuttaa koostumukseltaan jäätelöä. Tässä menee about 2-3 tuntia eikä valmiin jäätelön koostumus ole välttämättä ihan niin kuohkea kuin koneen avulla tehty, mutta hyvälle se silti maistuu!

      Vodka (tai mikä tahansa vahva alkoholi) auttaa siinä ettei jäätelöstä tule jäähileinen, mutta ei sekään välttämätön ole.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s