Newyorkilainen aamiaissämpylä

aamiaissämpylä

Paluu arkeen tuntuu aina yhtä vieraannuttavalta ajatukselta, varsinkin jos arkea edeltänyt loma on ollut erityisen elämyksellinen. Itse en ole vielä täysin onnistunut sisäistämään sitä, että kesä 2015 alkaa olla lopuillaan ja vuodenaika on vaihtumassa syksyyn… Kuljen yhä kaikkialle shortseissa ja t-paidassa enkä edes tiedä, missä syysneuleeni tai sukkani piilevät. Huoleton kesämentaliteetti häilyy ilmassa. Tällä viikolla olen kuitenkin ottanut yhden tietoisen askeleen kohti arkea, rutiineja ja syksyä: runsaat aamiaiset.

Yksi maailman maukkaimmista aamiaisista löytyy New Yorkin kaduilta, pilvenpiirtäjien väliin ripotelluista pienistä ja vaatimattomista katukojuista. Newyorkilainen breakfast sandwich on pehmeä vehnäsämpylä, jonka välistä löytyy ihanaa sulanutta juustoa, paistettu kananmuna sekä rapeaa pekonia.

Harva kaupunki suhtautuu aamiaiseen samankaltaisella huolimattomalla merkityksellisyydellä kuin New York City. Breakfast sandwich kuulostaa yksinkertaiselta, mutta todellisuudessa niiden valmistaminen on kunnia-asia ja variaatioita löytyy loputtomiin.

Oma versioni pysyttelee melko lähellä perinteistä ja yksinkertaista sandwichiä, mutta sämpyläksi valitsen useimmiten täysjyvää ja täytteeksi lisään edes ripauksen jotain tuoretta ja vihreää!

Ainekset:

täysjyväsämpylöitä

cheddarjuustoa

kananmunia

rapeaksi paistettua pekonia

lehtikaalia

oliiviöljyä

Ohjeet:

Aloita paistamalla pekonit rapeaksi pannulla. Kaada suurin osa pekonirasvasta pois, jätä pannulle vain hitunen. Riko kananmunat pannulle yksitellen. Pidä paistinpannua aluksi hetki kaltevassa asennossa, jotta kananmuna asettuu kapeasti eikä leviä mahdottoman suureksi. Paista toiselta puolelta kunnes koko kananmuna on lähestulkoon kypsä, mutta kuitenkin hieman löysä.

Kokoa sämpylän väliin ensin juusto, sitten lehtikaali, seuraavaksi paistettu kananmuna ja lopuksi iso läjä pekonia. Valele sämpylöiden pinnat kevyesti öljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

P.s. Kokeile sämpylöiden väliin myös esimerkiksi tomaattia, pinaattia tai korvaa pekoni vaikka kalkkunaleikkeleillä!

Mainokset
Avainsanat: , ,

2 thoughts on “Newyorkilainen aamiaissämpylä

  1. Milla sanoo:

    Tämän sivun taidan linkata puolisolleni. Tiedän nimittäin kuka valmistaa meille aamiaisen viikonloppuna…:D Kiitos!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: