Puuthie eli puuro-smoothie

dsc_0007

En ole ikinä ollut maailman suurin puurofani. Rehellisesti sanottuna puuromainen on ollut heti geelimäisen perässä listalla koostumuksista, joita en mielelläni syö. Viime aikoina olen kuitenkin varovaisesti tutustunut ja totutellut kaurapuuroon.

Ennakkoluulottomasta luonteestani huolimatta joinakin aamuina väsyttää kuitenkin niin kamalasti ettei edes sitä puurolusikallista jaksaisi mussuttaa. Ne aamut pelastaa puuthie eli puurosta tehty smoothie!

Ainekset:

1,5dl keitettyä kaurapuuroa

1,5dl mustikoita

puolikas banaani

1rkl pellavansiemenrouhetta

Ohjeet:

Puuro-smoothieta on helppo muokkailla omaan makuun sopivaksi. Kokeile banaanin sijaan esimerkiksi omenaa ja mustikoiden sijaan punaviinimarjoja tai vadelmia. Perusohje on kuitenkin aina sama ja erittäin helppo: sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa ja surauta kuohkeaksi smoothieksi.

Yksi kommentti

  1. Ulla

    Hauska idea ja hauska nimi, taidan heti huomenna kokeilla.

    Tykkää

  2. Hih,mä en olekaan tiennyt että olen tehnyt puuthieta (mainio nimi;D) jo vuosia;D Tosin useimmiten ei keitetystä puurosta.

    Tykkää

  3. Puuthie :D! Mä olen löytänyt puuron uudelleen kun työmaaruokalassa saa erittäin edullisesti combona puurot, leivät ja kahvit. Tekee hyvää massulle. Italiaanot ovat erittäin huolissaan vatsansa voinnista, eikä ihme kun semmoisia päivällisiä vetävät. Olen alkanut arvostaa tuota ajattelutapaa.

    Tykkää

Jätä kommentti