Rommi-omenapiirakka

dsc_0039

Muistan kun liityin Facebookiin kesällä 2007 ja uusi hieno palvelu vaikutti niin mahtavalta, niin jännittävältä. Yhtäkkiä oli helppoa pitää yhteyttä ulkomailla asuviin ystäviin, jakaa hauskoja juttuja tai hienoja kuvia. Kaikki vaikuttivat Internetin ihanassa maailmassa niin paljon kauniimmilta ja hauskemmilta kuin ankeassa oikeassa maailmassa. Se oli ihanaa aikaa.

Vuosien varrella olen tietoisuuteni rajamailla havainnut artikkeleita ja yksittäisten ihmisten toiveita siitä, että ihmisten pitäisi olla aidompia ja rehellisempiä Internetissä. Elämää ei kuulemma saisi kaunistella. Mitä enemmän ihmiset ovat alkaneet tähän toiveeseen vastata, sitä vähemmän minä olen Facebookia käyttänyt.

Nyt alkaa tuntua siltä, että Facebookin kaunis ja hauska Internet-maailma on vaihtunut kokonaisuudessaan julmaan todellisuuteen. Ihmiset ovat joko tappavan tylsiä tai pöyristyttävän typeriä, eikä kumpikaan näistä miellytä minua millään tasolla.

Kyllä me kaikki varmasti tiedämme, että elämä on välillä sotkuista ja rumaa; tiedämme ettei kukaan ole onnellinen ihan koko ajan eikä herää joka aamu kauniina. Mielestäni on kuitenkin myrkyllistä ja rumaa toivoa, että ihmiset korostaisivat sosiaalisessa mediassa muuta kuin niitä parhaita hetkiään. Elämä on tarpeeksi rumaa ja typerää jo ilman erityistä panostusta. Näiden sanojen saattelemana minä pakenen Instagramin ja Tumblrin kauneuteen ja huumoriin sekä omaan ajoittain sotkuiseen ja surulliseen, mutta silti erittäin kauniiseen maailmaani.

dsc_0033

Teeman mukaisesti jätän kertomatta, että ensimmäinen yritykseni omenapiirakoiden kauniissa maailmassa epäonnistui kamalasti. Tuotokseni oli ruma, tylsä ja pahanmakuinen eikä se oikein pysynyt edes koossa. Unohdetaan kuitenkin se ja keskitytään kauneuteen. Toisella yritykselläni osuin nimittäin kuvainnolliseen kultasuoneen…

dsc_0029 (1)

Mausteinen rommi ja mehevät omenat sekä rapea murutaikina ovat täydellinen syysherkku!

P.s. Itse tein metallisessa muffinivuoassa 10 yksittäistä minipiirasta, mutta yksi suuri onnistuu samalla reseptillä mainiosti – lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Ainekset:

150g voita

4dl vehnäjauhoja

3-4rkl kylmää vettä

ripaus muskottipähkinää

1tl kardemummaa

1tl kanelia

1rkl sokeria

täytteeseen:

6-8 omenaa

50g voita

1dl sokeria

0,5dl tummaa rommia

1tl maissitärkkelystä

kanelia ja vaniljaa oman maun mukaan

lisäksi: kreikkalaista jogurttia, hunajaa, vaniljaa

Ohjeet:

Aloita valmistalla piiraspohja. Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot yhteen, lisää mausteet, sokeri ja kylmää  vettä ruokalusikallinen kerrallaan kunnes koostumus on joustava, mutta ei sormiin tarttuva. Painele taikina voidellun piirasvuoan (tai minivuokien) pohjalle ja reunoille ohuesti ja siirrä jääkaappiin viilenemään. Halutessasi voit tehdä samasta taikinasta piiraalle myös kuoren, mutta itse olen avointen piirakoiden ihailija.

Kuori ja viipaloi omenat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon sokeri ja rommi ja sitten omenat. Lisää vielä maissitärkkelys sekä mausteet ja paista keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä ja seos kauniin tumma ja kiinteä.

Täytä piiras omenapaistoksella ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes piiraan reunat tummuvat kauniisti. Tarjoile lämpimänä, mieluiten hunajalla ja vaniljalla maustetun kreikkalaisen jogurtin tai jäätelön kera!

Mainokset
Avainsanat: , , ,

2 thoughts on “Rommi-omenapiirakka

  1. Jael sanoo:

    Minä en kauheasti Facebookista välitä mutta olen täysin hurahtanut Instagramiin.
    Rommi kyllä tekeemistä vain hyvää;nam:)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: