Mehevä omenakakku

dsc_00331

Rommi ja omena ovat yksi niitä pareja, jotka vaan yksinkertaisesti kuuluvat yhteen. Totesin sen jo rommi-omenapiirakkaa maistaessani ja nyt tämä mahdottoman mehevä rommi-omenakakku on vahvistanut uskoni tähän herkulliseen yhdistelmään.

Parhaimmillaan tämä maukas kakku on lämpimänä nautittuna, ja sen seuraksi kannattaa kokeilla vaikka valkosuklaajäätelöä!

Ainekset:

3 kananmunaa

2dl sokeria

5cl rommia

75g sulatettua voita

oman maun mukaan vaniljaa

hitunen kanelia ja kardemummaa

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

4-5 keskikokoista omenaa, kuorittuna ja kuutioituna

Ohjeet:

Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää rommi, voisula sekä mausteet ja sekoita huolellisesti. Sekoita seuraavaksi taikinaan kuivat ainekset ja taittele lopuksi omenakuutiot taikinan joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja sokeroituun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku tummuu kauniisti päältä. Kakku säilyy mainiosti vaikka useamman päivän, mutta se kannattaa lämmittää uudelleen juuri ennen nauttimista!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s