Sipuli-pekonipiiras

dsc_0013

Pasta carbonara, quiche lorraine, tarte flambée… Lähes kaikkia lempiruokiani yhdistää yksi asia, pekoni. Porsaat ovat mielestäni mahdottoman suloisia, lempeitä ja älykkäitä olentoja, ja ylipäätään eläimet miellyttävät minua enemmän kuin ihmiset, joten yritän kuitenkin syödä porsaita mahdollisimman harvoin.

Ainoa este moraalisen ylemmyyteni polulla on se, että porsaat ovat niin vietävän maukkaita. Joskus on vaan pakko saada pekonia. Tässä herkullisessa ranskalaistyylisessä piiraassa rapea pekoni saa seurakseen runsaasti sipulia, juustoa ja pippuria. Täydellinen suupala sadonkorjuujuhliin tai syksyiseen arkiherkutteluun!

Ainekset:

150g kuutioitua pekonia

150g raastettua Gruyère-juustoa

puolikas punainen paprika

2 isoa sipulia

2dl kermaa

3 kananmunaa

hyppysellinen muskottipähkinää ja cayennepippuria

runsaasti mustapippuria

piiraspohja:

150g voita

4dl vehnäjauhoja

3-4rkl kylmää vettä

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja – nypi kylmä voi ja vehnäjauhot huolellisesti yhteen, lisää kylmä vesi ja vaivaa käsin joustavaksi taikinaksi. Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.

Kypsennä pekonikuutiot kuumalla pannulla ja siirrä syrjään. Kuullota pilkottuja sipuleita ja paprikaa muutaman minuutin ajan pekonirasvassa ja sekoita sitten pekonin sekä juustoraasteen kera kananmuna-kermaseokseen. Mausta anteliaasti.

Paista ensin pelkkää pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kaada sitten täyte pohjan päälle ja paista 25-30 minuuttia, kunnes piiras tummuu kauniisti päältä. Anna jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera.

Jätä kommentti