Fenkoli-porkkanakakku

fenkoli-porkkanakakku

Fenkoli on yksi niistä über-trendikkäistä ruoka-aineista, joihin minulla on erittäin ristiriitainen suhde. Tavallaan se kyllä herättää runsaasti mielenkiintoa, mutta samalla en ole täysin varma, miellyttääkö sen maku minua ollenkaan.

Olen yrittänyt varovaisesti yhtä jos toistakin erilaista ruokaa, mutta ikinä fenkoli ei ole tuntunut löytävän itselleen sopivaa paikkaa. Ennen tätä. Porkkanakakkuun fenkoli on nerokas lisäys; sen anis- ja lakritsiaromit rikastuttavat miellyttävästi lämpimän mausteista makumaailmaa ja tekevät siitä entistä mehevämmän ja herkullisemman!

Ainekset:

3 kananmunaa

3dl sokeria

1,5dl rypsiöljyä

3dl vehnäjauhoja

1dl mantelijauhetta

1tl molempia: leivinjauhetta ja ruokasoodaa

1tl kutakin: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä ja lakritsinjuurijauhetta

oman maun mukaan vaniljaa

400g porkkanoita, hienona raasteena

150g fenkolia, hienona raasteena

100g saksanpähkinärouhetta

puolikkaan sitruunan ja puolikkaan limen raastettu kuori

kuorrutukseen:

200g maustamatonta tuorejuustoa

1dl tomusokeria

1tl vaniljajauhetta

puolikkaan sitruunan ja puolikkaan limen raastettu kuori

lisäksi: pähkinärouhetta, marjoja

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi joukkoon kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taittele lopuksi joukkoon porkkanaraaste, fenkoli, sitrushedelmien raastettu kuori sekä pähkinärouhe.

Kaada voideltuun kakkuvuokaan tai uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Viimeistele pähkinärouheella ja raikkailla marjoilla.

P.s. Tämä kakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä sen maku vain paranee päivä toisensa jälkeen jääkaapissa – parhaimmillaan se on kolme tai neljä päivää paistamisen jälkeen!

Mainokset

4 Comments

  1. Tuleeko tuohon taikinaan siis yheensä lähes kilo porkkaraastetta? Ensin 400 g ja sitten 500 g? Vai onko tullut näppisvirhe?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s