Islanti Helsingissä

dsc_0002

Ensimmäinen matkani Islantiin joulukuussa 2010 oli täynnä ikimuistoisia elämyksiä, joista ehkä voimakkain oli herkullinen Skyr, jota tuli syötyä reissun aikana suunnattomia määriä. Reissun jälkeen tuli useampaan otteeseen mietittyä ja todettua, että sitä pitäisi kyllä alkaa tuoda Suomeenkin. No, joku ehti ensin.

dsc_00131

Nykyään Skyriä saa Suomessakin kaikkialta, ja itse asiassa se on kuulemma viidessä vuodessa tullut niin suosituksi, että sitä myydään nykyään täällä kaksi kertaa niin paljon kuin Islannissa. Tämän ja paljon muuta Skyr-nippelitietoa opin viikonloppuna kun Skyr toi Islannin Helsinkiin.

dsc_0022 (1)

dsc_0016

Helsinkiläinen Lonna-saari muuttui syyskuun viimeisenä viikonloppuna islantilaiseksi festarisaareksi, jossa tarjolla oli herkullisia skyr-smoothieita, kalakeittoa, aurinkoista ja iloista tunnelmaa sekä mahtavia esiintyjiä.

dsc_0026

Itse kävin perjantaina myös islantilaisen huippukokki Siggi Hallin kutsuvierasillallisella, jossa pääsin hieromaan olkapäitä Islannin suurlähettilään ja Game of Thrones -sarjan The Mountainin kanssa. Illallisen aikana Sísý Ey – yksi suosikkibändeistäni – esitti mahtavan akustisen keikan, ja jälkiruokajuomiin jääpaloja leikattiin Islannista lennätetystä 1500-vuotiaasta jäätikköjäästä. Jo alkuillasta tuli melko selväksi, että tästä viikonlopusta tulee vähintään yhtä ikimuistoinen kuin siitä oikeasta Islannin reissusta.

dsc_0032

dsc_00392

Illallisen jälkeen karkasin nauttimaan festaritunnelmasta ja yllättävän lämpimästä syyssäästä. DJ Margeirin jälkeen Sísý Ey palasi lavalle ja veti mahtavan keikan, jonka aikana hivuttauduin hitaasti (mutta varmasti) takarivistä aivan lavan eteen.

dsc_00571

dsc_0069

Retro Stefson lopetti illan energisellä keikalla, jonka aikana tuli hypittyä ehkä enemmän kuin tätä ennen koko elämäni aikana. Keikan jälkeen shampanja maistui rantakallioilla täysikuun alla poikkeuksellisen hyvältä, ja tietenkin lopulta minä ja kaksi ystävääni unohduimme viimeisestä Helsinkiin palaavasta lautasta.

Varauduimme jo henkisesti siihen, että pääsemme mantereelle vain uimalla tai yön yli odottamalla, mutta onneksi pääsimme lopulta livahtamaan työntekijöiden veneeseen. Skyrin Islanti Helsingissä -tapahtuma osoittautui kaiken kaikkiaan yksiksi elämäni hauskimmista festareista. Nyt vaan toivon, että tästä kehkeytyy jokavuotinen perinne!

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Ruokablogi Jerryn keittiössä 2014-2017 – Jerry Kivelä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: