Minulle tuli hienoisena yllätyksenä se, että tänään 4.10. vietetään Suomessa korvapuustipäivää. Muistan kyllä hämärästi kuulleeni puhetta ruotsalaisten kanelbullens dagista ja sen suomalaisesta sisaresta, mutta jostain syystä se ei tuntunut niin merkittävältä tapahtumalta, että olisin merkinnyt sitä kalenteriini.
Pellillinen lämpimiä korvapuusteja käväisi tietenkin mielessäni juuri ennen aamiaista kun sain tästä suuresta juhlapäivästä muistutuksen, mutta lopulta päädyin kuitenkin hieman maltillisempaan juhlaruokaan – korvapuustipuuroon.
Tämä kanelilla ja kardemummalla maustettu kaurapuuro viimeistellään kaneli-sokeri-voilla sekä vaniljajogurtilla. Ei välttämättä ihan yhtä herkullinen kuin tuore korvapuusti, mutta aika lähelle tässä jo päästään!
Ainekset:
1,5dl kaurahiutaleita
2,5dl vettä
1tl kanelia ja kardemummaa
1rkl sulatettua voita + ripaus kanelia ja sokeria
jogurttia & vaniljaa
Ohjeet:
Keitä kaurahiutaleet kanelilla ja kardemummalla maustetussa vedessä. Kaada valmiin puuron päälle ensin voi-kaneli-sokeriseos ja sitten ripaus vaniljalla maustettua jogurttia.
Brilliant! 🙂
TykkääTykkää