Korvapuustipuuro

dsc_0017

Minulle tuli hienoisena yllätyksenä se, että tänään 4.10. vietetään Suomessa korvapuustipäivää. Muistan kyllä hämärästi kuulleeni puhetta ruotsalaisten kanelbullens dagista ja sen suomalaisesta sisaresta, mutta jostain syystä se ei tuntunut niin merkittävältä tapahtumalta, että olisin merkinnyt sitä kalenteriini.

Pellillinen lämpimiä korvapuusteja käväisi tietenkin mielessäni juuri ennen aamiaista kun sain tästä suuresta juhlapäivästä muistutuksen, mutta lopulta päädyin kuitenkin hieman maltillisempaan juhlaruokaan – korvapuustipuuroon.

Tämä kanelilla ja kardemummalla maustettu kaurapuuro viimeistellään kaneli-sokeri-voilla sekä vaniljajogurtilla. Ei välttämättä ihan yhtä herkullinen kuin tuore korvapuusti, mutta aika lähelle tässä jo päästään!

Ainekset:

1,5dl kaurahiutaleita

2,5dl vettä

1tl kanelia ja kardemummaa

1rkl sulatettua voita + ripaus kanelia ja sokeria

jogurttia & vaniljaa

Ohjeet:

Keitä kaurahiutaleet kanelilla ja kardemummalla maustetussa vedessä. Kaada valmiin puuron päälle ensin voi-kaneli-sokeriseos ja sitten ripaus vaniljalla maustettua jogurttia.

Mainokset

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s