Labneh

labnehlabneh

Olen aina ajatellut ettei minulla ole ollenkaan addiktioihin taipuva persoona, mutta lähiaikoina olen alkanut epäillä olleeni väärässä kaikki nämä vuodet. Olen nimittäin muutamassa päivässä syönyt oman painoni edestä labnehia enkä ole vieläkään saanut tarpeekseni.

Labneh on libanonilainen tuorejuuston kaltainen valmiste, johon on huolestuttavan helppo jäädä kiinni. Se on herkullinen ja raikas levite leivän päälle, toimii mahtavasti kerman korvikkeena keitoissa ja pastakastikkeissa, se on hunajan kanssa kiva brunssitäyte croissanteille… Kaiken lisäksi sitä on naurettavan helppoa valmistaa kotona – siihen tarvitaan vain jogurttia, suolaa ja sideharsoa!

Ainekset:

500g täysrasvaista maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalainen jogurtti)

1tl suolaa

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla suola jogurtin sekaan. Asettele kaksi päällekkäistä sideharson palaa siivilän tai lävikön pohjalle. Aseta siivilä kulhon päälle ja kaada jogurtti sideharsojen päälle. Valuta jääkaapissa yön yli. Mitä pidempään valutat jogurttia, sitä kiinteämpää labneh-juustoa saat.

Mainokset

2 Comments

  1. Minulla on labneh vieläkin ”to do”-listalla, ehkäpä tämän talven aikana saan kokeiltua sitäkin. Vai onkohan se järkevää, koukutun varmasti siihen myös aivan satavarmasti.. 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s