Filippiiniläinen cassava-kakku

cassava-kakku

Lokakuun kymmenes päivä on aina ollut suosikkipäiväni. Tämä lokakuun alkupuolen kaunis päivä on voittanut kunniansa lähinnä siksi, että tähän aikaan vuodesta rakastamani ruska on useimmiten parhaimmillaan, mutta sää on silti vielä niin lämmin, että ulkona viihtyy ilman takkia.

Vuosi 2015 muistetaan Suomessa kuitenkin vielä vuosisatojen päästä kaikkien aikojen huonoimmasta säästään, eikä lokakuu ole surkean huonoa kesää juurikaan parempi. Alkusyksyn ilma oli toki pitkään poikkeuksellisen lämmin, mutta sen seurauksena ruskaa ei vielä juurikaan ole. Kaiken lisäksi ilma muuttui tällä viikolla yhtäkkiä arktisen kylmäksi, eikä ulkona viihdy enää edes toppahaalareissa.

On tässä päivässä kuitenkin jotain hyvää tänäkin vuonna. Olen nimittäin ehdolla Indiedays Blog Awardseissa Vuoden inspiroivin ruokablogi -kategoriassa. Mikään ei tunnetusti merkitse mitään ilman palkintoja, joten toivon tietenkin, että kaikki käyvät äänestämässä minua. Itse olen aina kokenut olevani pohjaton inspiraation lähde.

indiedays blog awards jerryn keittiössä

Vaikkei minua inspiroivasta olemassaolostani tänä vuonna palkittaisikaan niin itse koen jo olevani voittaja – minulla on nimittäin edessäni iso pala herkullisen pehmeää ja kookoksista cassava-kakkua!

Ainekset:

1 cassava (n. 1kg)

1tlk kondensoitua maitoa

1tlk kookosmaitoa

1dl kookoshiutaleita

2dl sokeria

2 kananmunaa

2 kananmunan valkuaista

kuorrutukseen:

2 kananmunan keltuaista

0,5dl kookosmaitoa

0,5dl kondensoitua maitoa

2rkl kookospalmusokeria

Ohjeet:

Kuori ja raasta cassava. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää cassava-raaste joukkoon viimeisenä. Kaada voideltuun uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Vatkaa kuorrutuksen ainekset huolellisesti yhteen, kaada seos uunista tulleen kakun päälle ja paista kakkua vielä 25 minuuttia.

Anna cassava-kakun jäähtyä ennen leikkaamista. Tämä makean maukas kakku maistuu jopa paremmalle seuraavana päivänä, eli kaikkea ei kannata hotkia suoraan uunista!

Advertisement

2 comments

  1. Kaura

    Piti ihan googlettaa tuo cassava. Olenkin kaupoissa tuota nähnyt, mutta koskaan en ole maistanut, miltä se maistuu? Onko hallitsevassa osassa kakkua? Hyvän näköinen kakku.

    Tykkää

    • Cassava on melko miedon makuista, lähinnä se tuokin kakulle jännän sitkoisan ja rouhean koostumuksen. Kermaisalle ja hennon kookoksiselle tämä kakku eniten mielestäni maistuu!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: