Punaviini-suklaakakku

viinika

Punaviini ja suklaa ovat täydellinen yhdistelmä. Molemmat ovat rikkaita ja vivahteikkaita, hieman paheellisia ja erittäin herkullisia. Tämä yhdistelmä toimii tietenkin erinomaisesti myös kakkuna. Kaiken lisäksi siihen saa kätevästi käytettyä juomatta jääneet punaviinit. Nyt kuulen kun kaikki ihmettelevät, mitä on juomatta jäänyt viini? No tätä kakkua varten kannattaa jatkossa ostaa vaikka useampi viinipullo kerrallaan, jotta sitä varmasti jää myös leivontaan!

Jatketaan viinin ja ruoan parituksella: minulla olisi arvottavana kahden hengen pääsyliput Viini, ruoka & hyvä elämä -messuille 22.10.- 25.10.2015! Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän kirjoitukseen sunnuntaihin 18.10. mennessä ja kertomalla lempiviinimaasi. Muista ilmoittaa toimiva sähköpostiosoitteesi kommenttilomakkeen pyytämässä kohdassa. Mistä maasta tai miltä alueelta siis tulee sinun lempiviinisi?

Ainekset:

100g pehmeää voita

2dl tummaa ruokosokeria

2 kananmunaa

1,5dl punaviiniä

2,5dl vehnäjauhoja

1dl tummaa kaakaojauhetta

½ tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

lisäksi: tomusokeria koristeluun

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla pehmeä voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat  joukkoon yksitellen. Lopuksi lisää punaviini ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen niin, että aloitat ja lopetat jauhoseoksella. Lisää taikinaan halutessasi myös esimerkiksi vaniljaa, kanelia ja/tai muskottipähkinää. Muista, että myös punaviini tuo omaa aromiaan kakkuun.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa lähes puhtaana. Valmis kakku on suussasulavan pehmeä ja mehevä. Anna kakun jäähtyä, koristele tomusokerilla ja nauti ylenpalttisen herkullisesta kakusta!

Yksi kommentti

  1. Kikero

    Klassinen ja tyylikäs Ranska. Bordeauxin premier crut ja Champagnen kuplat. Mitä muuta ihminen tarvitsee?

    Liked by 1 henkilö

  2. Minttu

    Punaviiniä kakussa – musta tulee selvästi vielä kakkufani, njam! Vaikka olenkin suuri punaviinin ystävä, on lempijuomani luonnollisesti samppanja, joten lempiviinimaanikin on oltava ranska 🙂

    Liked by 1 henkilö

  3. R

    Ehdottomasti Australia!

    Tykkää

  4. Kaura

    Paras ja suosikki valkkarini tulee Uudesta- Seelannista 🙂 Tämä kakku vaikuttaa herkulta!

    Tykkää

  5. Marianne

    Portugal ja sen Vinho Verde!

    Tykkää

  6. Milla

    Luotan yleensä ”vanhan maailman” viineihin, erityisesti Ranskalaisiin. Paitsi, jos kyse on rieslingistä (ja yleensä on) – silloin suosikki on Saksa 🙂

    Liked by 1 henkilö

  7. Jukka

    Viini on aina hyvää, ei sillä niin väliä mistä se on kotoisin

    Tykkää

  8. Sanna

    Tykkään Chileläisistä

    Tykkää

  9. mervi

    Shampanja!

    Tykkää

  10. Ranskan suunnalle mennään täälläkin, ja Alsace. (Toki myöskään Shampanjaa ei saa unohtaa!)

    Tykkää

  11. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille – voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Viinimessuilla nähdään!

    Tykkää

Jätä kommentti