Punaviini ja suklaa ovat täydellinen yhdistelmä. Molemmat ovat rikkaita ja vivahteikkaita, hieman paheellisia ja erittäin herkullisia. Tämä yhdistelmä toimii tietenkin erinomaisesti myös kakkuna. Kaiken lisäksi siihen saa kätevästi käytettyä juomatta jääneet punaviinit. Nyt kuulen kun kaikki ihmettelevät, mitä on juomatta jäänyt viini? No tätä kakkua varten kannattaa jatkossa ostaa vaikka useampi viinipullo kerrallaan, jotta sitä varmasti jää myös leivontaan!
Jatketaan viinin ja ruoan parituksella: minulla olisi arvottavana kahden hengen pääsyliput Viini, ruoka & hyvä elämä -messuille 22.10.- 25.10.2015! Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän kirjoitukseen sunnuntaihin 18.10. mennessä ja kertomalla lempiviinimaasi. Muista ilmoittaa toimiva sähköpostiosoitteesi kommenttilomakkeen pyytämässä kohdassa. Mistä maasta tai miltä alueelta siis tulee sinun lempiviinisi?
Ainekset:
100g pehmeää voita
2dl tummaa ruokosokeria
2 kananmunaa
1,5dl punaviiniä
2,5dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
lisäksi: tomusokeria koristeluun
Ohjeet:
Aloita sekoittamalla pehmeä voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lopuksi lisää punaviini ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen niin, että aloitat ja lopetat jauhoseoksella. Lisää taikinaan halutessasi myös esimerkiksi vaniljaa, kanelia ja/tai muskottipähkinää. Muista, että myös punaviini tuo omaa aromiaan kakkuun.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa lähes puhtaana. Valmis kakku on suussasulavan pehmeä ja mehevä. Anna kakun jäähtyä, koristele tomusokerilla ja nauti ylenpalttisen herkullisesta kakusta!
Klassinen ja tyylikäs Ranska. Bordeauxin premier crut ja Champagnen kuplat. Mitä muuta ihminen tarvitsee?
TykkääLiked by 1 henkilö
Punaviiniä kakussa – musta tulee selvästi vielä kakkufani, njam! Vaikka olenkin suuri punaviinin ystävä, on lempijuomani luonnollisesti samppanja, joten lempiviinimaanikin on oltava ranska 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Ehdottomasti Australia!
TykkääTykkää
Paras ja suosikki valkkarini tulee Uudesta- Seelannista 🙂 Tämä kakku vaikuttaa herkulta!
TykkääTykkää
Portugal ja sen Vinho Verde!
TykkääTykkää
Luotan yleensä ”vanhan maailman” viineihin, erityisesti Ranskalaisiin. Paitsi, jos kyse on rieslingistä (ja yleensä on) – silloin suosikki on Saksa 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Viini on aina hyvää, ei sillä niin väliä mistä se on kotoisin
TykkääTykkää
Tykkään Chileläisistä
TykkääTykkää
Shampanja!
TykkääTykkää
Ranskan suunnalle mennään täälläkin, ja Alsace. (Toki myöskään Shampanjaa ei saa unohtaa!)
TykkääTykkää
Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille – voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Viinimessuilla nähdään!
TykkääTykkää