Perinteinen toscakakku

dsc_0061

Toscakakku on varmasti yksi hienoimmista keksinnöistä, mitä Pohjoismaat ovat ikinä maailmalle tarjonneet. Tämä herkullinen mantelikakku on varmasti ollut jokaisen suomalaisen elämässä tiiviisti läsnä, ja ainakin itselleni siihen liittyy erittäin paljon lämpimiä muistoja aina lapsuudesta asti.

Toscakakun hienous ei kuitenkaan piile pelkästään nostalgian lämmössä – kyseessä on oikeasti todella herkullinen kakku. Suussasulavan pehmeä kakkupohja ja rapea mantelikuorrutus muodostavat kakun, joka on henkilökohtainen suosikkini ja ensimmäinen asia, jota lähden väsäämään aina kun saan mahdollisuuden tutustuttaa ulkomaalaisia vierailijoita suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Tällä kertaa kakku syntyi tosin vain oman syysviikonloppuni piristykseksi, mutta se tuli todella tarpeeseen. Vietin koko lauantai-päivän äitini kanssa Ikeassa, joten olen kokenut kovia.

dsc_0064

Ainekset:

2 kananmunaa

2dl sokeria

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

puolikkaan limen raastettu kuori

1dl kuohukermaa (tai maitoa)

75g sulatettua voita

2dl mantelijauhetta

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljajauhetta

hyppysellinen kardemummaa

tosca-kuorrutukseen:

100g voita

1dl kuohukermaa

2,5dl sokeria

200g mantelilastuja

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita seuraavaksi joukkoon sitrushedelmien raastettu kuori, kerma sekä voisula ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita varovaisesti. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Valmista kakkupohjan kypsyessä tosca-kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kiehauta. Hämmennä seosta muutaman minuutin ajan kunnes se alkaa kiinteytyä ja tummua hieman. Kaada kakkupohjan päälle tasaisena kerroksena ja paista vielä 10-15 minuutin ajan, kunnes tosca on tummunut kauniin kullanruskeaksi. Anna jäähtyä ennen nauttimista. Tarjoile esimerkiksi raikkaiden marjojen kera.

Mainokset

2 Comments

  1. Toscakakku ja piirakka ovat suurta herkkua:) Onneksi täällä tanskalaiset juuret omaavan leipurin leipomokahvilassa saa Tosca-piirakkaa,jota he tosin kutsuvat Toscana-piirakaksi

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s