Halloween-herkku: Karkki-brownies

dsc_0086

Halloween on ehkä kaikista paras juhlapyhä. Vaikka siinä periaatteessa juhlitaankin kuolleita, koko juttu tuntuu kuitenkin erittäin elävältä juhlalta. Itselläni Halloween on tosin mennyt jo vähän yli tänä vuonna. Kotona ei ole oikein mahtunut edes liikkumaan enää pariin viikkoon kun Halloween-koristeet vievät niin paljon tilaa. Käytin myös keskivertoihmisen kuukausipalkan karkkikaupassa, karkkeihin joita en oikeastaan ajatellut jakaa kenenkään kanssa.

Ehkä siksi karkkeja jäi yli myös leivontaan. Nämä täyteläiset ja suussasulavan suklaiset browniet saavat piristystä sekalaisesta karkkivalikoimasta. Taikinaan on piilotettu erinäisiä suklaapatukoita pilkottuna ja kuorrutuksen päälle ripoteltu omia suosikkeja. Nämä häpeällisen herkulliset herkut aiheuttavat kivan sokerihumalan jo parissa sekunnissa, ja niitä syödessä tuntee olonsa jokseenkin 3-vuotiaaksi, eli sellaiset bonukset vielä kaiken lisäksi!

dsc_0168

Ainekset:

150g sulatettua voita

100g tummaa suklaata

2dl tummaa sokeria

2 kananmunaa

2rkl tummaa, vahvaa kahvia

hyppysellinen vaniljaa

1dl kaakaojauhetta

1dl vehnäjauhoja

1dl mantelijauhoja

kuorrutukseen:

100g tummaa suklaata

100g sulatettua voita

3rkl tummaa, vahvaa kahvia

250g tomusokeria

lisäksi: sekalaisia suklaapatukoita & karamelleja

Ohjeet:

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita suklaa ja voisula sokerin kanssa kulhossa. Lisää kananmunat ja vatkaa huolellisesti. Lisää loput ainekset ja sekoita sileäksi. Kaada leivinpaperilla reunustettuun uunivuokaan (tai tuplaa taikina uunipellilliselle). Upota taikinaan pilkottuja suklaapatukoita. Paista 180-asteisesssa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes brownien pinta tuntuu kiinteähköltä.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Lisää kahvia jos koostumus on liian kiinteä ja tomusokeria jos koostumus on liian juokseva. Levitä jäähtyneen brownie-levyn päälle, pilko haluamasi kokoisiin paloihin ja ripottele päälle karkkeja. Karkit voi levittää päälle myös ennen paloittelua, kunhan karkit ovat sellaisia, että ne saa myös veitsellä helposti paloiteltua!

Yksi kommentti

  1. Oikein lasten ja meidän aikuistenkin 😉 unelmaherkku tälläinen karkkimeri ja brownies. Iso nam!

    Tykkää

  2. Todella ihana idea, nappaan talteen! 😛

    Tykkää

Jätä kommentti