Kurpitsa-juustokakku

kurpitsa-juustokakku

Minulla on taas syntymäpäivä. Itse asiassa minulla on tänä vuonna ollut syntymäpäivä jo suunnattoman pitkään. Itse juhlat olivat jo Halloweenina, Facebook-onnittelut alkoivat tiistaina ja oikea juhlapäivä oli torstaina klo 04.30. Tällä kertaa vietin tämän juhlahetken jumittaen ruuhkassa jossain Santa Monican ja Hollywoodin välillä ja olin erittäin onnellinen siihen, mihin pisteeseen elämäni on xx vuoden aikana minut kuljettanut. Los Angelesin anteliaan aikaeron ansiosta juhlapäiväni jatkuu täällä vielä 10 tuntia Suomea pidempään, eli tämä ilohan vain jatkuu ja jatkuu…

Tänään elämäni on keskittynyt donitseihin ja tupla-margaritoihin, mutta viime viikon juhlissa herkuttelin tällä mehevällä ja mausteisella kurpitsa-juustokakulla. Kermaisan juustokakun joukkoon piilotettu maukas kurpitsaraita tuo mahtavan syksyistä makumaailmaa tähän suosikkiherkkuuni. Ei nyt yhtä hyvää kuin donitsit ja margaritat, mutta hyvää silti!

Ainekset:

400g maustamatonta tuorejuustoa

1tlk crème fraichea

1dl sokeria

4 kananmunaa

1dl kermaa

1 sitruunan raastettu kuori

hyppysellinen muskottipähkinää

runsas ripaus vaniljaa

2dl kurpitsasosetta

½ tl kutakin: kanelia, inkivääriä, neilikkaa

pohja:

250g Speculoos-keksejä, murskattuna

2rkl kaaakojauhetta

100g sulatettua voita

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja: murskaa keksit huolellisesti ja sekoita yhteen kaakaon ja voisulan kanssa. Painele kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Sekoita tuorejuusto, crème fraiche ja sokeri huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää sitruunankuori sekä mausteet. Kaada kolmasosa seoksesta toiseen kulhoon ja vatkaa yhteen kurpitsasoseen sekä loppujen mausteiden kanssa. Kaada ensin juustotäyte pohjan päälle ja sitten lusikoi kurpitsatäyte sen joukkoon. Tee pyöriviä viiltoja kurpitsatäytteeseen, jotta se leviää kauniiksi kuvioksi juustokakun joukkoon.

Paista 160-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes kakku on kiinteä päältä kosketettaessa ja on tummunut hieman reunoilta. Anna jäähtyä ja nauti sellaisenaan tai kermavaahdon kera!

P.s. Tämä kakku vain paranee päivä toisensa jälkeen, eli sen voi hyvin tehdä hyvissä ajoin!

Mainokset
Avainsanat: , ,

2 thoughts on “Kurpitsa-juustokakku

  1. jjj sanoo:

    Tälläiset blogit pitäisi olla kiellettyjä 😀 Mahtavia reseptejä ja ihana blogi 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: