Sitruuna-inkiväärikakku + lakritsikinuski

lakritsikinuski sitruunakakku

Olen aina ollut todella hauska, omasta mielestäni. Olin kuitenkin ennen paljon hauskempi kuin nyt, ja uskon vakaasti ettei nykyisen kuivuuteni syy ole itsessäni, vaan tietenkin teissä muissa. Olen nimittäin aina kerännyt huumoriini materiaalia tarkkailemalla hullunkurista ympäröivää maailmaa. Lähiaikoina ei ole kuitenkaan tullut vastaan enää mitään hauskaa. Kaiken pitää olla niin vakavaa.

Itse olen aina elänyt juuri niitä hetkiä varten kun saan sanoa huumorin nimissä jotain täysin sopimatonta ja tietenkin vielä mahdollisimman sopimattomalla hetkellä. Enää sellaista ei tietenkään voi tehdä kun kaiken pitää olla niin poliittisesti korrektia ja niin vakavaa. Massojen vastenmielinen valveutuminen ei ole minua varten.

Voidaanko nyt vaan kaikki yhdessä sopia, että 2016 voisi olla vähän rennompi vuosi?

sitruuna-inkiväärikakku lakritsikinuski

Kaikki se valveutuneisuus ja valittaminen lienee jonkinlainen merkki kärsivästä kansasta. Itse olen kuitenkin aina uskonut itselleen valehtelemisen voimaan. Vaikkei ole rahaa niin voi elää kuin rikas. Vaikka on huolia niin voi elää huolettomasti. Vaikka sattuu niin voi hymyillä. Mieluummin valheet kuin valitus.

Ja jos ei muuten onnistu niin kakuilla on helppo hankkia sitä hymyä huulille. Tämä raikas sitruuna-inkiväärikakku saa jo sellaisenaan minut erittäin iloiseksi. Siihen kun yhdistää vielä lakritsikinuskin niin aletaan lähennellä sellaisia tunteita, joita ihmisen ei välttämättä pitäisi kakkua kohtaan tuntea.

Ainekset:

250g voita

3dl sokeria

2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1tl jauhettua inkivääriä

6 kananmunaa

2dl mantelijauhetta

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

2dl jogurttia

lakritsikinuski:

1dl kermaa

50g voita

2dl tummaa ruokosokeria

2-3tl lakritsijauhetta

Ohjeet:

Sekoita voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuori, inkivääri ja kananmunat ja vatkaa huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä jogurtti ja sekoita sileäksi taikinaksi. Kaada voideltuun kuivakakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin tunti.

Lakritsikinuski valmistuu naurettavan helposti. Sekoita kaikki ainekset paistinpannulla ja kuumenna jatkuvasti sekoittaen kunnes koostumus kiinteytyy. Kinuski kovettuu melko nopeasti jäähtyessään, joten se kannattaa tehdä vasta kun kakku on jo jäähtyneenä odottamassa kuorrutettaan!

Mainokset

2 Comments

  1. Voi kyllä, uskon kakun ihmeitätekevään voimaan. Aina kun naama menee nurinpäin ja kaikki veetuttaa, voi joko a) leipoa leipää, tai b) syödä vähän kakkua. Yleensä molempi parempi.

    Ps. Bongasin blogisi vasta vähän aikaa sitten, ja tulen stalkkailemaan taatusti jatkossakin. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s