Suhteellisuusteoria suututtaa minua välillä. Sen takia vuodet tuntuvat menevän ohi nopeammin ja nopeammin sitä mukaa, mitä enemmän niitä kertyy. Vaikkei niitä itselleni ole kertynyt vielä kuin jokunen, aika tuntuu välillä juoksevan vain ohi. Nyt suunnittelen innolla, millaisia shortseja aion kesällä käyttää ja missä kaikissa riennoissa aion juosta; räpäytän silmiäni ja kohta on taas talvi.
Pienemmässä kaavassa suhteellisuusteorian synkkä totuus näyttäytyi minulle tänään siinä, että olin ihan tosissani täysin järkyttynyt siitä, että huomenna on taas maanantai. Sitten kun minua ja mielipiteitäni viimein opitaan arvostamaan niin ensitöikseni maailman kuninkaana julistan viikon yhdeksän päivän mittaiseksi ja ne kaksi bonuspäivää menevät ehdottomasti viikonloppuun.
Onneksi tässä julmassa maailmassa on kuitenkin yksi asia, joka piristää aina: juusto.
Ennen viime marraskuun Meksikon visiittiäni aloin innoissani googlailla, mitä kaikkia herkkuja minua siellä odottaa. Yksi mielenkiintoisimmista lupauksista oli Pastel de Elote, jota ei kuitenkaan Tijuanassa tullut vastaan ollenkaan. Se oli siis pakko tehdä itse. Ja itse tietenkin lisäsin siihen juustoa moninkertaisen määrän perinteiseen reseptiin verrattuna. Oli hyvää.
Ainekset:
piiraspohja:
100g voita
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl maissijauhoja
3rkl kylmää vettä
täytteeseen:
5dl maissinjyviä
3 kananmunaa
1dl maissijauhoja
2dl smetanaa
200g raastettua cheddaria
hyppysellinen savupaprikajauhetta
(silputtua jalapenoa)
Ohjeet:
Aloita valmistamalla pohja: sekoita kylmä, kuutioitu voi jauhojen sekaan nyppimällä. Lisää kylmää vettä lusikallinen kerrallaan ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille ohuesti ja tasaisesti.
Heitä puolet maissinjyvistä tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen ja kaada pohjan päälle piirasvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes piiras tummuu kauniisti reunoista. Tarjoile raikkaiden yrttien ja silputun chilin kera!
Reblogged this on Kerberos616.
TykkääTykkää
Mä olenkin syönyt tuota meksikolaisen ystäväni luona:)
TykkääTykkää