Cacio e Pepe

cacio e pepe

Italialaisen keittiön suuret klassikot ovat monille erittäin tuttuja. Pizzaa ja pastaa syödään Suomessa useammin kuin omia perinneruokia; pastakastikkeista ainakin carbonara, bolognese ja all’arrabbiata ovat jokapäiväistä ruokaa. Italialaisista klassikoista herkullisin ja helpoin eli Cacio e Pepe on kuitenkin jostain syystä pysytellyt poissa suuren kansan tietoudesta. Toistaiseksi.

Cacio e Pepe on yksinkertaisuudessaan hämmentävän herkullinen. Nimensä mukaisesti pasta saa seurakseen vain ensiluokkaista juustoa sekä erittäin anteliaan annoksen tuoreeltaan jauhettua mustapippuria. Ja se riittää.

Ainekset:

400g täysjyväspaghettia

2-3tl rouhittua mustapippuria

150g Pecorino romano –juustoa, hienona raasteena

Ohjeet:

Keitä pasta al dente hillitysti suolatussa vedessä. Raasta juusto korkeareunaiseen kulhoon ja sekoita sen joukkoon kuumaa pastan keitinvettä, ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes juusto sulaa ja seos muuttuu lähestulkoon juoksevaksi. Lisää antelias annos mustapippuria, sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja nauti kuumana!

Advertisements
Avainsanat: , ,

2 thoughts on “Cacio e Pepe

  1. Merja sanoo:

    Ihan paras pasta tämä! Kuvasta välittyy hyvin herkullisuus!

    Tykkää

  2. kerberos616 sanoo:

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: