Rommirusinajäätelö

rommirusinajäätelö

Ystävänpäivä tuli ja meni ja osoittautui tänä vuonna yllättävän antoisaksi. Olen onnekas siinä, että olen ympäröinyt itseni määrätietoisilla ja itsekkäillä ystävillä. Vuosia sitten sain jäätelökoneen lahjana ystäviltäni, koska he halusivat jäätelöä. Viime talvena annoimme toiselle ystävälle vohveliraudan, koska halusimme vohveleita.

Ystävänpäivän kunniaksi yhdistimme viime viikonloppuna kodinkone-voimamme ja järjestimme vohveli-jäätelö-iltabrunssin. Ajattelin ettei edes haittaa vaikka rommirusinajäätelöön lorahti vähän liikaakin rommia, koska ei sitä kukaan enää muutaman bloody maryn ja mimosan jälkeen huomaisi. No, huomattiinhan se, mutta eipä kukaan minun ystävistäni ole liiasta rommista ikinä valittanut.

rommirusinajäätelö

Tässä reseptissä rommia on huomattavasti vähemmän kuin brunssilla tarjoilemassani jäätelössä, mutta silti melko runsaasti. Tämä ei siis ole sellainen jäätelö, jota syödään jos ollaan autolla. Rommirusinan yksinkertaisen aromikas hienous piilee kuitenkin juuri siinä, että se on vain aikuisille.

Ainekset:

1,5dl rusinoita

2,5dl tummaa rommia

4dl kermaa

4dl täysmaitoa

1dl sokeria

Ohjeet:

Sekoita rusinat ja rommi kulhossa ja anna imeytyä yön yli jääkaapissa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi seokseksi. Siirrä pakastimeen hyytymään ja tarjoile harkiten!

Yksi kommentti

  1. Uu, rommirusinajäätelöä, nam. Tilkka extrarommia ei voi olla pahitteeksi. 😀

    Tykkää

  2. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

  3. Anja

    Voi, miten ihana jäätelö! Varmaan toimii myös vaikka rommia laittaisi vähemmän?

    Tykkää

    • Toimii erittäin hyvin pienemmälläkin rommimäärällä; kannattaa käyttää mahdollisimman laadukasta ja vahva-aromista tummaa rommia!

      Tykkää

  4. Yamo

    Liikaa rommia. Se määrä riittää minkä rusinat imevät eli noin 1 – 1,5 desiä. Muuten pistävä alkoholin maku pilaa jäätelön.

    Miksei muka lapset tuota voisi syödä? Tai autolla kulkevat? Alkoholipitoisuus parissa pallossa tuskin on mikään mainittava.

    Itse teen tuon kondensoidusta maidosta ja kermasta. Purkki maitoa, 6dl vispikermaa, 100g rusinoita ja desin verran tummaa Bacardia. Rusinat ja rommi likoon vrk aikaisemmin. Vaniljaa voi lisätä maun mukaan. Tulee noin 1,3 litraa erittäin hyvää rommirusinajäätelöä jolle kaupan tekeleet jäävät kauas jälkeen.

    Tykkää

  5. Kaisa

    Tässä ei ole keltuaisia lainkaan. Tuleeko kuohkeaksi?

    Tykkää

    • Käytän itse vain harvoin keltuaisia jäätelöissä enkä ole niitä kaivannut. Ei niiden asianmukaisesta lisäämisestä kyllä haittaakaan ole!

      Tykkää

Jätä kommentti