Rhode Island -kastike

rhode island kastike

Rhode Island -kastike on yksi elämäni suurimmista nautinnoista. Se sopii täydellisesti yhteen kaiken kanssa ja ellen pelkäisi liikalihavuutta (tunnetaan myös nimellä väistämätön kohtaloni) niin söisin sitä luultavasti sellaisenaan.

Nimestään huolimatta tämän kastikkeen alkuperä ei ole Yhdysvaltojen itärannikolla, vaan Ruotsissa. Jostain syystä meillä pohjoismaalaisilla on merkillinen pakkomielle nimetä ruokiamme amerikkalaisten paikkojen mukaan; on Boston-kakkua ja Dallas-pullaa ja kaiken huipulla tämä legendaarinen Rhode Island.

Itselleni tämä jumalten nektari tuli tutuksi ruotsinlaivoilla vietetyn lapsuuden kautta. Lukemattomat visiitit laivan buffaan ja häikäilemätön käytökseni siellä ovat todistaneet, että Rhode Island todella sopii kaiken ruoan lisukkeeksi. Parhaillaan se on ehkä merenelävien kanssa, mutta ihan oikeasti, sitä kannattaa kokeilla kaiken kanssa!

Ainekset:

1dl smetanaa

1dl majoneesia

1-2rkl tomaattipyreetä

1-2rkl srirachaa

1rkl sitruunamehua

1rkl tummaa rommia

1tl paprikajauhetta

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Aloita tomaatin ja srirachan kanssa varovaisesti, maista välillä ja lisää tarvittaessa makusi mukaan. Nauti tuoreena esimerkiksi grillatun lohen kastikkeena, rapuleipien mausteena tai blinien vaihtoehtoisena piristäjänä!

Mainokset
Avainsanat: ,

One thought on “Rhode Island -kastike

  1. kerberos616 sanoo:

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: