Ruokamatkailijan Varsova

varsova puola

Minun on suunnattoman vaikeaa pysyä paikallani. Jalkani heiluvat tauotta nukkuessani ja mieleni on aina jossain muualla. Lähiaikoina olen myös lennellyt ympäriinsä niin ahkerasti, että Finnair palkitsi minut ilmaisilla lennoilla Varsovaan.

Matkalle lähtiessä odotukseni olivat nollassa ja ennakkoluuloni jossain siellä kuudenkympin paikkeilla. Perille päästyäni yllätyin kuitenkin kerta toisensa jälkeen erittäin positiivisesti. Varsova osoittautui erittäin eläväiseksi ja kauniiksi kaupungiksi ja yksi iloisimmista yllätyksistä oli herkullinen paikallinen ruoka.

pierogi puolalaiset nyytit

Bar Mlecny – Kommunistikauden legendaariset maitobaarit nykypäivänä

Varsovan maitobaarit ovat olleet tärkeä osa puolalaista ruokakulttuuria jo vuosikymmeniä. Nämä kanttiini-tyyliset mestat perustettiin kommunistikaudella, suuren ruokapulan aikana, jotta massat saataisiin jotenkin ruokittua. Nykyään maitobaarit tarjoavat pitkälti samantyylisiä ruokia kuin silloin – yksinkertaista ja aitoa puolalaista ruokaa, kuten keittoja ja muhennoksia sekä pierogeja, puolalaisia täytettyjä mykyjä.

Varsovan suosituimpia maitobaareja ovat Bar Prasowy (Marszalkowska 10) ja Bar Bambino (Krucza 21). Jälkimmäinen on kaltaisistaan ehkä modernein ja kallein, mutta sielläkin saa kyllä mahtavan aterian muutamalla eurolla.

borssikeitto varsova

Kielitaitoa näissä maitobaareissa tarvitaan, sillä tuskin kukaan puhuu tai ymmärtää englantia. Jos barszsz z uszkami tai pierogi ruskie ze slonina tuntuu liian vaikealta lausuttavaksi niin aina voi onneksi osoittaa seinältä löytyvästä ruokalistasta summanmutikassa jotain ja toivoa parasta!

soho factory praga varsova

Varsovan trendikäs Praga-naapurusto on täynnä mahtavia modernimpia ravintoloita

puolalaiset munkit paczki

Ja sitten onkin jälkiruoan vuoro. Puola on todellinen leivonnaisten aarrearkku. Jokaisessa kadunkulmassa tuntuu olevan leipomo, jossa hyllyt notkuvat kaikenlaisten kakkujen alla. Omia suosikkejani ovat paczki, ruusuhillolla täytetyt puolalaiset munkit. Pelkästään näiden takia kannattaa jo lähteä Varsovaan…

varsova puola

Lisää kuvia ja juttuja tästä ja muista reissuista löytyy matkablogistani Come and Go!

varsova puola

One comment

  1. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: