Väistämättömään kohtaloonsa voi valmistautua vaikka kuinka, mutta aina se kuitenkin sattuu kun tuomiopäivä osuu omalle kohdalle. Itselläni se päivä oli tänään. Paluu arkeen.
Nämä pitkän loman jälkeiset maanantait ovat juuri niin puistattavia kuin muistelin. Itse asiassa koko päivä on potkinut päähän sen verran tehokkaasti, että huomasin kaipaavani edes pientä lohtua.
Olen huomannut jo vuosia sitten, että rapea roskaruoka lohduttaa paremmin kuin mikään muu. Jos pitää valita ikuisen elämän, tosirakkauden ja perunalastujen välillä niin valitsen tietenkin sen, joka niistä kolmesta vaihtoehdosta maistuu joka kerta yhtä hyvälle, eli perunalastut.
Varsinkin jos ne ovat itse tehtyjä!
Ainekset:
500g perunoita
runsaasti rypsiöljyä friteeraamiseen
suolaa
Ohjeet:
Viipaloi perunat mahdollisimman ohuesti. Liota perunaviipaleita kylmässä vedessä puolisen tuntia, jotta saat ylimääräisen tärkkelyksen niistä irti. Huuhtele ja taputtele viipaleet kuiviksi.
Friteeraa perunaviipaleet matalalla lämmöllä, jotta ylimääräinen kosteus ehtii kadota perunoista ja niistä tulee mahtavan rapeita. Jos kotoa sattuu löytymään ruokalämpömittari niin 145-150°C on aika lähellä täydellistä lämpötilaa. Jos ei niin laita liesi keskilämmölle ja toivo parasta. Elämässä pitää välillä ottaa riskejä.
Friteeraa vain pieni erä perunalastuja kerrallaan, noin viiden minuutin ajan, kunnes ne muuttuvat kauniin kullanruskeiksi. Nosta perunalastut talouspaperille ja mausta heti anteliaasti suolalla. Kotitekoiset perunalastut ovat parhaimmillaan tuoreena, stressaavan päivän päätteeksi.