Porkkanakakku kääretorttuna

porkkanakakku-kääretorttu

Uusi vuosi on aina hyvä aloittaa positiivisissa merkeissä, ja mikäs sen positiivisempaa kuin porkkanakakku.

Itse olen suurimman osan elämästäni ollut sairaalloisen suuri porkkanakakkufani, mutta pakkohan se on myöntää, että kyllä siihen hienoimpaankin herkkuun kyllästyy jos tarpeeksi usein pääsee sitä maistamaan. Siksi tämä viimeisin porkkanakakkuni varmaan taipuikin rullalle.

Vaihtelu virkistää ja niin edelleen.

Ainekset:

2dl (3-4) kananmunaa

2dl sokeria

0,5dl rypsiöljyä

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

ripaus inkivääriä, kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja muskottipähkinää

2 keskikokoista porkkanaa, hienona raasteena

täytteeseen:

300g maustamatonta tuorejuustoa

150g tomusokeria

hitunen vaniljaa

(puolikkaan sitruunan raastettu kuori)

lisäksi: tomusokeria, pähkinöitä

Ohjeet:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy ja sekoita huolellisesti. Lisää kuivat ainekset taikinaan pienissä erissä ja sekoita varovaisesti. Taittele lopuksi porkkanaraaste taikinan joukkoon ja sekoita sileäksi. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen ja pidä se jääkaappikylmänä. Anna kakkulevyn jäähtyä ennen kuin levität täytteen sen päälle. Rullaa leivinpaperista kiinni pitäen tiiviiksi rullaksi, viimeistele tomusokerilla ja pähkinöillä ja nauti!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s