Vuohenjuustokakku

vuohenjuustokakku

Tällaisena äärimmäisen sinkkuna ihmisenä tuo ystävänpäivä tuntuu jokseenkin turhanpäiväiseltä haihatukselta. Toki olisin varmasti täysin eri mieltä jos joku salainen ihailija olisi eilen tyrkyttänyt minulle kukkia tai suklaata tai jotain muuta millä rakkautta yleensä yritetään ostaa, mutta kun ei sitä kukaan tehnyt niin en sitten pannut kyseistä päivää juuri mitenkään merkille.

Ystävänpäivän jälkimainingeissa, ja yhä äärimmäisen sinkkuna, on kuitenkin hyvä löytää yksinäiseen arkeen jotain piristystä. Mikäpä surullista sinkkua piristäisi paremmin kuin suolainen juustokakku?

Tämä suussasulavan pehmeä vuohenjuustokakku on aromeiltaan erittäin hento ja hienostunut, ja monin tavoin parempaa seuraa kuin potentiaalinen heila tai ystävä. Onhan ihmisissä hyvätkin puolensa, mutta kakku on ystävä, jonka voi syödä.

Ainekset:

400g vuohenjuustolevitettä

400g maustamatonta tuorejuustoa

1dl kermaa

4 kananmunaa

hyppysellinen suolaa

pohja:

100g voita

250g suolakeksejä

lisäksi: paahdettuja mantelilastuja, hunajaa, vuohenjuustoa

Ohjeet:

Aloita rouhimalla suolakeksit. Sekoita yhteen sulatetun voin kanssa ja painele voidellun kakkuvuoan pohjalle tasaisesti.

Sekoita juustot, kerma ja kananmunat huolellisesti yhteen ja lisää hieman suolaa. Kaada seos pohjan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia, kunnes kakku alkaa tummia hieman päältä ja tuntuu kiinteältä päältä painettaessa. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä, mantelilastuilla ja hunajalla päällystettynä. Halutessasi voit myös ripotella vuohenjuustomuruja kakun päälle.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s