Sahrami-valkosuklaa-mutakakku

sahrami-valkosuklaa-mutakakku

Karkasin viime perjantaina Raumalle äitini syntymäpäivää juhlistamaan, ja tietenkin kakku tuli minun (herkulesmaisille) harteilleni. Saavuin kuitenkin kaupunkiin vasta iltapäivällä eikä  aikataulu  henkilökohtainen kyvykkyyteni sallinut minkään monimutkaisemman kakun väsäämistä.

Syntymäpäiväkakuksi valikoitui siis tämä yllättävän nopeasti ja helposti valmistuva valkosuklaamutakakku. Helppoudestaan huolimatta se on makumaailmaltaan erittäin hienostunut. Täyteläinen valkosuklaa saa kivaa potkua sahramista ja raikasta tasapainoa tuoreista marjoista.

Ainekset:

300g valkosuklaata

200g sulatettua voita

2dl sokeria

1dl kermaa

3 kananmunaa

1,5dl mantelijauhoja

1-2rkl jauhettua sahramia

hyppysellinen vaniljaa

lisäksi: tomusokeria, marjoja

Ohjeet:

Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa, sekoittelemalla sitä parinkymmenen sekunnin välein. Sekoita sulanut valkosuklaa voisulan ja sokerin kanssa huolellisesti yhteen. Kaada seuraavaksi joukkoon kerma ja sitten vatkaa kananmunat taikinaan yksitellen. Sekoita lopuksi taikinaan mantelijauhot ja oman makusi mukaan vaniljaa sekä sahramia, ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on tummunut hitusen reunoilta. Anna jäähtyä, viimeistele tomusokerilla, sahramilla ja marjoilla ja nauti!

Advertisements
Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: