Piadina

Tässä on lähiaikoina pyörinyt kaikenlaisia menneisyyden kummituksia ympärillä, jotkut niistä huonoin ja jotkut yllättävän hyvin seurauksin. Samalla olen päätynyt muistelemaan menneitä, varsinkin italialaista ensirakkauttani, joka kymmenen vuotta sitten muutti elämäni esitellessään minulle herkun nimeltä piadina.

Roomalainen piadina on yksi italialaisten suosituimmista katuruoista. Se on ohut vehnäleipä, tavallaan kuin italialainen rieska. Piadinan täytteeksi voi valita oikeastaan mitä tahansa, perinteisesti italialaiset päätyvät useimmiten jonkinlaiseen kinkun ja juuston yhdistelmään. Oma suosikkini on ehdottomasti seuraava: pesto genovese, taleggio, bresaola, basilika ja chili.

Loputtomien vaihtoehtojen äärellä kannattaa kuitenkin löytää juuri se oma suosikki!

Ainekset:

6dl vehnäjauhoja

1rkl kuivahiivaa

ripaus sokeria ja suolaa

1dl vettä

1dl maitoa

100g laardia (tai 2-3rkl oliiviöljyä)

Ohjeet:

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää vesi sekä laardi tai oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa huolellisesti ja anna kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia.

Jaa taikina 6-8 osaan ja kauli jauhotetulla alustalla ohuiksi letuiksi. Paista piadina-lettuja kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Töki haarukalla varovaisesti lettuihin pieniä reikiä paistaessa, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja nopeasti.

Halutessasi voit vielä paistaa leivät uudelleen öljyssä sen jälkeen kun olet lisännyt täytteet!

Mainokset

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s