Säilykekurkut

Säilykekurkut tuntuvat ehkä lähtökohtaisesti keski-iän ylittäneiden ihmisten haihatukselta, aivan kuin autolainat tai esikoulujen kilpailutukset tai mukavat kävelykengät. Noista muista keski-iän merkeistä en ole pätkääkään kiinnostunut, mutta edes näin (hitusen) nuorempana ihmisenä en kuitenkaan voi kiistää näiden kurkkujen herkullisuutta.

Ne ovat piristävä lisä ateriaan kuin ateriaan, ja kaiken lisäksi ne valmistuvat yllättävän nopeasti ja helposti. Ehkä niillä keski-ikäisillä on sittenkin älliä päässä kun näitä napsivat!

Ainekset:

500g kurkkua

2 valkosipulinkynttä

1dl sokeria

1dl etikkaa

1dl vettä

hyppysellinen suolaa, valkopippuria

Ohjeet:

Viipaloi kurkku mahdollisimman ohuesti. Sekoita suuressa astiassa sokeri, etikka ja vesi. Lisää joukkoon kurkkuviipaleet, puristettu valkosipuli sekä suolaa ja pippuria. Anna maustua vähintään muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: