Tarte Normande: normandialainen omenapiiras

Kun nyt tuli tuota Normandian ruokatarjontaa niin vuolaasti kehuttua niin pakko kai tässä on esitellä myös oma versioni alueen nimikkoherkusta. Tarte Normande eli normandialainen omenapiiras on yksi ranskalaisen keittiön rakastetuimmista klassikoista, eikä syyttä.

Aluksi minua ehkä hieman jopa pelotti, että olen astunut liian isoihin kenkiin. Tämä torttu osoittautui kuitenkin yllättävän helpoksi ja harmittomaksi. En ole täysin varma, mitä ranskalainen testimaistaja tästä sanoisi, mutta minulle se kyllä maistui oikein hyvin!

Ainekset:

1 kananmuna

100g tomusokeria

2,5dl vehnäjauhoja

100g voita

ripaus suolaa

+

1kg omenoita

2 kananmunaa

100g tomusokeria

50g mantelijauhetta

2dl creme fraichea

0,5dl calvadosta (tai omenamehua)

kourallinen mantelilastuja

Ohjeet:

Aloita valmistamalla taikina. Vatkaa kananmuna, sokeri ja suola huolellisesti yhteen. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää voi pieninä paloina nipistellen taikinan joukkoon. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Kuori ja viipaloi omenat kevyesti. Asettele taikinan päälle tiiviisti limittäin.

Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää mantelijauhe, crème fraiche sekä calvados. Kaada seos omenoiden päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 220-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes piiras tummuu kauniisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: