Nyhtökaura-shawarma

Minun on ollut jokseenkin vaikea ymmärtää suomalaisten suunnattoman kova tarve lihankorvikkeille. Itse syön nykyään erittäin harvoin lihatuotteita, mutta useimmiten korvaan ne simppelisti vaan kasviksilla ja palkokasveilla.

Supersuositun nyhtökauran kohdallakin olin pitkään ennakkoluuloinen. Päätin jo etukäteen, että se maistuu aivan aaltopahville, ja sille se ensimmäisellä kerralla sitten maistuikin. Eräänä aurinkoisena päivänä kuitenkin tajusin, että se näyttää vähän ylikypsältä kana-shawarmalta.

Shawarma on yksi ehdottomista suosikkiruoistani. Tämä Lähi-idän erikoisuus maistuu onnellisuudelle, eikä ollenkaan aaltopahville.

Ainekset:

1pkt nyhtökauraa

1rkl oliiviöljyä

2tl juustokuminaa

2tl savupaprikajauhetta

1tl kurkumaa

1tl valkosipulijauhetta

1tl sipulijauhetta

1tl kanelia

1tl cayennepippuria

suolaa ja mustapippuria

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Esimerkiksi pienessä muovipussissa se hoituu helposti, mutta miksei kulhossakin. Lämmitä pannulla tai uunissa, yhdistele suosikkiainestesi kanssa ja tarjoile riisin kanssa tai dürüm-rullaan käärittynä. Vahvana vinkkinä ehdotan shawarman seuraksi myös valkosipulikastiketta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: