Mausteinen kurpitsakeitto + kalkkunapyörykät

Minulla on tapana innostua Halloweenista aina hieman liikaa. Koko lokakuun ajan asuntoni täyttyy ylenpalttisista karkki-esillepanoista ja loppukuuhun mennessä karmivat koristeet alkavat taistella niiden kanssa tilasta ja huomiosta.

Kaiverran aina tietenkin myös koko naapuruston edestä kurpitsakynttelikköjä, ja sitten saan seuraavan kuukauden vetää kurpitsakeittoa.

Ei se mikään onneton kohtalo tosin ole, varsinkaan kun on näin hyvää kurpitsakeittoa!

Ainekset:

6-8dl paahdettua kurpitsaa (1 keskikokoinen kurpitsa)

1rkl voita

1rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

kurkumaa, kuminaa, savupaprikajauhetta, cayennepippuria

suolaa ja mustapippuria

1l kana- tai kasvislientä

1dl jogurttia

kalkkunapyörykät:

300g kalkkunan jauhelihaa

1 kevätsipulin varsi, hienona silppuna

1 punainen chili, hienona silppuna

1 kananmuna

1-2rkl maissijauhoja

paprikajauhetta, cayennepippuria

suolaa ja mustapippuria

Ohjeet:

Aloita lämmittämällä voi ja oliiviöljy kattilassa. Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan, lisää sitten mausteet ja pilkottu kurpitsa. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Soseuta keitto sileäksi, lisää joukkoon jogurtti ja kiehauta uudelleen.

Lihapullat valmistuvat keiton kypsyessä helposti ja nopeasti. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja muovaa käsin sileiksi, tasaisen kokoisiksi palloiksi. Paista kevyesti öljytyllä pannulla kypsiksi ja heitä lopuksi keiton joukkoon. Viimeistele jogurtilla, tuoreilla yrteillä ja chilillä ja nauti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: