Matcha-duffinit

Duffinit, nuo munkin ja muffinin herkät hybridit, ovat olleet suosikkileivonnaiseni jo pitkään. Yksinkertaisimmassa muodossaan ne ovat lähinnä voita ja sokeria, eli hemmetin hyviä. Niitä on kuitenkin helppo muokkailla monenlaiseen muotoon. Ehkä juuri siksi niitä voisikin syödä vaikka päivittäin…

Näiden matcha-duffinien reseptiä olen kuitenkin pimittänyt jo melkein vuoden, vaikka ne olivat erittäin herkullisia. Siinä kävi nyt niin, että tein niitä evääksi talviselle eräretkelle, joka toimitti myös treffien virkaa. Ja kun kerran deitit menivät kehnosti niin siitä oli tietenkin helpompi syyttää leivonnaisia kuin itseään. Nyt vuotta viisaampana olen jo valmis myöntämään, ettei se niiden vika ollut. Kelpo duffineja ovat.

Ainekset:

100g pehmeää voita

1dl tummaa ruokosokeria

1dl sokeria

1 kananmuna

runsaasti vaniljaa

1tl kardemummaa

1tl matcha-jauhetta

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1dl maustamatonta jogurttia

0,5dl maitoa

lisäksi:

1dl sokeria

1tl matcha-jauhetta

75g sulatettua voita

Ohjeet:

Sekoita voi ja sokerit huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmuna seoksen joukkoon. Lisää puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista, sitten jogurtti ja maito ja viimeisenä loput kuivat ainekset.

Voitele ja sokeroi muffinivuoka ja jaa taikina vuokiin tasaisesti. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes muffinit ovat tummuneet kauniisti päältä.

Dippaa kypsät muffinit voisulaan ja pyörittele sokeri-matcha-seoksessa. Nauti tuoreena!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s