Shakshuka-pasta

Rakkaus osuu useimmiten kohdalle silloin kun sitä vähiten osaa odottaa. Minulle se kävi kauniin aurinkoisena talviaamuna Tel Avivissa, kun mausteinen shakshuka vei sydämeni ensipuraisulla. Paluuta ei ollut. Siitä lähtien tämä aamiaisherkku on ollut selkeä valinta aina jos haluan tehdä aamusta koko päiväni kohokohdan.

Shakshuka on niin ruokaisa nautinto ettei sitä tarvitse kuitenkaan pelkkiin aamuihin rajata. Israelissakin sitä nautitaan vähintään yhtä usein kevyenä illallisena. Ja jos ”kevyt illallinen” herättää lähinnä mielikuvia siitä miten joutuu heräämään 02.48 kivuliaaseen nälkään ja löytääkin itsensä silmät ummessa sängyssä syömässä hapankorppuja, ei hätää – shakshukasta saa myös erittäin ruokaisan ja herkullisen pastakastikkeen, joka ei varmasti jätä nälkäiseksi!

Ainekset:

1 iso sipuli

1 punainen paprika

2 valkosipulin kynttä

1 punainen chili

1tl kutakin: mustapippuria, cayennepippuria, juustokuminaa

2tl savustettua paprikajauhetta

2tlk tomaattimurskaa

100g tomaattipyreetä

1tl balsamicoa

4-6 kananmunaa

125g mozzarellaa

1tlk kikherneitä

300g kikherne-makaroneja

lisäksi: oliiviöljyä, silputtua lehtipersiljaa, basilikaa

Ohjeet:

Kuullota hienoksi silputtua sipulia ja paprikaa öljytyllä valurautapannulla tai korkeareunaisella paistinpannulla viitisen minuuttia. Lisää joukkoon silputtu chili ja puristettu valkosipuli ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja paahda seosta hetki. Lisää seuraavaksi pannulle tomaattimurska ja tomaattipyree sekä balsamico ja anna kiehua matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on vetäytynyt hieman kokoon.

Kaiva kastikkeeseen puukauhalla pieniä koloja ja riko kananmunat koloihin. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Itse jätän mieluiten keltuaiset juokseviksi, mutta se on vain makuasia.

Kananmunien kypsyessä ehdit keittää pastan. Lisää huuhdellut kikherneet loppuvaiheessa muutamaksi minuutiksi pastan keitinveteen jotta ne lämpenevät miellyttävästi. Lisää shakshukan päälle lopuksi viipaloitua mozzarellaa ja tuoreita yrttejä. Lusikoi pasta-herneseoksen päälle ja nauti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: