Hitaasti paahdettu bataatti

Bataatit ovat usein läsnä keittiössäni vahvassa sivuroolissa, mutta ne pääsevät harvemmin loistamaan aterian tähtenä. Nämä hitaasti paahdetut bataatit ovat kuitenkin niin mahtavan maukkaita ettei niiden tähtihetkeä voi estää.

Ainekset:

2 bataattia

1rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja mustapippuria

lisäksi: valkosipuli-jogurttikastiketta, kevätsipulia & chiliä

Ohjeet:

Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Hiero niiden pintaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Aseta foliolla päällystetylle uunipellille ja paista 140-asteisessa uunissa 2,5-3 tuntia, kunnes bataatit ovat suussasulavan pehmeitä ja herkullisia.

Paina kypsiä bataatteja kevyesti päältä, jotta kuori hajoaa. Bataattien jäähtyessä hieman voit valmistaa helpon ja herkullisen kastikkeen sekoittamalla hieman valkosipulia ja suolaa jogurttiin. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera ja nauti!

Jaettu kunnia tästä ideasta kuuluu Saveur-lehdelle ja kevätheilani keittiökokeiluille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: