Friteeratut voikukat

Tämä menee nyt ehkä jo vähän sinne HC-hortoilun puolelle, mutta olen niin syvällä omassa kuopassani etten osaa enää edes tarkkailla itseäni kriittisesti ja kokea asiaankuuluvaa häpeää. Kyllä, kävin poimimassa voikukan nuppuja, syötäväksi. Kyllä, ne olivat yllättävän hyviä!

Mieleen tulee lähinnä italialaisten rakastamat friteeratut kesäkurpitsan kukinnot, mutta yltiösuomalaisena versiona. Toisena kansainvälisenä versiona voisi käyttää japanilaisten tempuraa. Friteeratulle vegellehän nämä lähinnä maistuvat. Isona plussana se, että lautasella on kerrankin todellista lähiruokaa!

Ainekset:

voikukan nuppuja

kuorrutukseen:

1 kananmuna

0,5dl maitoa

1dl vehnäjauhoja

1tl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja mustapippuria

paistamiseen öljyä

Ohjeet:

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset huolellisesti yhteen, dippaa nuput taikinaan ja paista sitten rapeaksi ja kullanruskeaksi kuumassa öljyssä. Tarjoile esimerkiksi sitruunalohkojen, jogurttikastikkeen ja (voikukan lehdistä tehdyn) salaatin kera!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s