Ihan normaalit nokkosletut

Normaalius on yliarvostettua. Olen aina ajatellut, että maailmassa riittää kyllä niitä tavallisia, joten minä voin ihan suosiolla olla oma itseni. Muut eivät kuitenkaan aina jaa tätä ajatusmaailmaa. Säännöllisin väliajoin kuulen niin vierailta kuin läheisiltäni että jotkut puuhani ovat omituisia. Hiljattain tämä tapahtui kun kysyin ystävältäni, olisiko hänellä lainata jotain käteviä hansikkaita nokkosten poimintaa. Hansikkaita en saanut, ja ainoa vastaus oli ”voisitko kerrankin olla normaali”. En voinut.

Näppäränä poikana vedin minigrip-pussit käsien suojaksi ja lähdin lähisaareen poimimaan tuoreita nokkosia. Niitä kannattaa poimia nimenomaan alkukesän aikana, mahdollisimman vaaleanvihreinä ja pieninä, jotta niihin ei ole kertynyt liikaa mitään ylimääräistä. Poimitut nokkoset pitää vain ryöpätä nopeasti vedessä – tämän jälkeen ne eivät enää polttele ja niitä voi käyttää kaikenlaisiin luomuksiin!

Itse olin jo aiemmin kokeillut nokkossämpylöitä, nokkoskeittoa ja nokkospestoa. Nyt oli lettujen vuoro. Nämä herkulliset ja perinteikkäät letut ovat erittäin yksinkertaisia ja herkullisia. Ja täysin normaaleja, tietenkin.

Ainekset:

2dl tiiviisti pakattua ryöpättyä nokkosta

5dl maitoa

3 kananmunaa

ripaus oliiviöljyä ja sulatettua voita

4dl vehnäjauhoja

suolaa

voita paistamiseen

Ohjeet:

Surauta nokkoset ja maito sileäksi seokseksi blenderissä. Vatkaa joukkoon munat, öljy ja voisula sekä jauhot. Paista molemmin puolin kullanruskeaksi ja nauti sellaisenaan tai lisukkeiden kera!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s