Paras punajuurihummus

Joudun jokapäiväisessä elämässäni monenlaisen pilkan kohteeksi niin paljon ettei se enää edes säväytä. Ystäväni kehittämän algoritmin perusteella ihmisten huonoon käytökseen on kaksi mahdollista syytä; joko he ovat kateellisia, tai he ovat ihastuneita. Kohtaloni on julma, mutta kannan sen ylpeydellä – kaikki maailman ihmiset ovat ihastuneita minuun ja/tai kateellisia minulle, ja se on ihan ok.

Lähiaikoina yksi suurimmista pilkan kohteista on ollut liiallinen punajuuren käyttöni. Voin kyllä itsekin myöntää, että se on karannut vähän käsistä. En voi sille mitään, se vaan tekee kaikesta niin kaunista. Ja se maistuukin hyvälle, kaikessa!

Hummukselle punajuuret antavat intensiivisen värinsä lisäksi mahtavaa makeutta ja rikasta aromikkuutta. Jos tarjoilet ihmisille näin hyvää hummusta, ei kannata ihmetellä jos pian kaikki ovat sinuunkin ihastuneita/kateellisia…

Ainekset:

2 kypsää punajuurta, kuorittuna ja paloiteltuna

1tlk kikherneitä

2 valkosipulin kynttä

1rkl tahinia

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

1rkl hunajaa

1dl oliiviöljyä

0,5dl vettä (punajuurten keitinvesi toimii mainiosti)

suolaa, mustapippuria, cayennepippuria, paprikajauhetta

Ohjeet:

Aloita soseuttamalla punajuuret tehosekoittimessa. Lisää joukkoon muut ainekset ja surauta sileäksi tahnaksi. Maista ja mausta. Viimeistele heittämällä hummuksen päälle pari kikhernettä, loraus oliiviöljyä ja vaikkapa hieman sumakkia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: