Crème Ninon – ranskalainen hernekeitto

Ranskalaisessa elämäntyylissä on paljon minua viehättäviä piirteitä. He syövät leivonnaisia aamiaiseksi, kutsuvat puolisoitaan rakastajikseen, ja juovat viiniä lounaalla. Itse asiassa he kaatavat shampanjaa hernekeittoonsakin. Se on kaikki niin hienostunutta.

Ainekset:

2 shalottisipulia

3dl kasvislientä

5dl tuoreita herneitä (myös pakasteherneet käyvät hätätilanteessa)

1rkl kuivaa sherryä

1rkl sitruunamehua

1dl kermaa

1 pullo shampanjaa

suolaa ja mustapippuria

nokare voita

Ohjeet:

Aloita kuullottamalla hienoksi silputtua sipulia voissa. Lisää kasvisliemi ja herneet sekä sherry ja sitruunamehu ja keitä kymmenisen minuuttia keskilämmöllä. Soseuta sileäksi seokseksi tehosekoittimessa ja kaada siivilän läpi takaisin kattilaan.

Vatkaa kermaa kevyesti, kunnes se muistuttaa erittäin löysää kermavaahtoa. Taittele kerma varovaisesti keiton joukkoon. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele keittoannokset lorauttamalla hieman shampanjaa keiton joukkoon. Nauti lopun shampanjan kera.

Mainokset

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s