Kakiage oli minulle täysin uusi tuttavuus kun ensimmäistä kertaa sain sitä eteeni pienessä tempura-ravintolassa Tokion Shinjukussa. En ole ikinä ollut maissin suurin ystävä, ja edessäni näytti olevan friteerattu möykky maissinjyviä. Kaikki siihen asti ravintolassa syömäni oli ollut niin hyvää, että työnsin kuitenkin ennakkoluuloni taka-alalle ja maistoin möykkyä avoimin mielin.
Ihan rehellisesti voin sanoa, että se oli yksi parhaista asioista, jota olen ikinä saanut maistaa. Makea maissi tuntui räjähtävän raikkaudellaan ulos miellyttävän rapeasta ja kevyesti suolatusta kuorestaan. Makuelämys oli kaikessa yksinkertaisuudessaan makuhermoja herättelevä ja hyväilevä, ja siitä asti kakiagella on ollut paikka sydämessäni ja keittiössäni.
Ainekset:
3dl maissinjyviä
2dl vehnäjauhoja
1 kananmunan keltuainen
2dl kylmää vettä
runsas ripaus suolaa ja cayennepippuria
öljyä paistamiseen
Ohjeet:
Sekoita jauhot, kananmuna ja vesi sileäksi seokseksi. Taittele maissinjyvät taikinan sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi taikinasta pieniä mykyjä kuumaan öljyyn ja friteeraa muutaman minuutin ajan, kunnes kakiage-palat tummuvat kauniisti päältä. Viimeistele sormisuolalla ja nauti kuumana!