Kana + makean tulinen soijakastike

Tämä on se ruoka, jota olen lähivuosina päätynyt kaikista useimmin tekemään arjessa. Silloin kun energia on vähissä, mutta tekee kuitenkin mieli jotain todella hyvää. Tämä aasialaishenkinen kana-ateria saa runsaasti potkua lakritsista. Anis ja fenkoli syventävät makuprofiilia lumoavan herkulliseksi. Lopputulos on tulinen, makea, suolainen, kirpeä – kaikkea, mitä voi toivoa. En voi tarpeeksi kehua tätä herkullista annosta, sanat eivät yksinkertaisesti riitä. Ja sanoja on paljon.

Kannattaa siis kokeilla, heti!

Ainekset:

400g kanaa

2rkl soijakastiketta

2rkl hoisin-kastiketta

2rkl hunajaa

1rkl riisiviinietikkaa

1rkl sriracha-kastiketta

1tl kiinalaista viismaustetta (anis, kaneli, fenkoli, neilikka, sichuanin pippuri)

1tl lakritsijauhetta

1-2tl inkiväärijauhetta

seesamiöljyä paistamiseen

Lisäksi: paahdettuja seesaminsiemeniä, kevätsipulia tai ruohosipulia

Lisukkeeksi: kookosmaidossa keitettyä riisiä ja höyrytettyä parsakaalia

Ohjeet:

Pilko kana näppärän kokoisiksi suupaloiksi. Ruskista kanapalat pannulla anteliaassa määrässä seesamiöljyä. Sekoita samalla kastikkeen ainekset huolellisesti yhteen ja kaada seos kuumalle pannulle. Sekoittele huolellisesti kunnes kastike peittää kaikki kanapalat.

Keitä kanan seuraksi kookosriisiä ja höyrytä parsakaalia.

Ripottele yhä kuumien kanapalojen päälle seesaminsiemeniä ja silputtua kevät- tai ruohosipulia. Viimeistele halutessasi vielä silputulla chilillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: