Tämä on se ruoka, jota olen lähivuosina päätynyt kaikista useimmin tekemään arjessa. Silloin kun energia on vähissä, mutta tekee kuitenkin mieli jotain todella hyvää. Tämä aasialaishenkinen kana-ateria saa runsaasti potkua lakritsista. Anis ja fenkoli syventävät makuprofiilia lumoavan herkulliseksi. Lopputulos on tulinen, makea, suolainen, kirpeä – kaikkea, mitä voi toivoa. En voi tarpeeksi kehua tätä herkullista annosta, sanat eivät yksinkertaisesti riitä. Ja sanoja on paljon.
Kannattaa siis kokeilla, heti!
Ainekset:
400g kanaa
2rkl soijakastiketta
2rkl hoisin-kastiketta
2rkl hunajaa
1rkl riisiviinietikkaa
1rkl sriracha-kastiketta
1tl kiinalaista viismaustetta (anis, kaneli, fenkoli, neilikka, sichuanin pippuri)
1tl lakritsijauhetta
1-2tl inkiväärijauhetta
seesamiöljyä paistamiseen
Lisäksi: paahdettuja seesaminsiemeniä, kevätsipulia tai ruohosipulia
Lisukkeeksi: kookosmaidossa keitettyä riisiä ja höyrytettyä parsakaalia
Ohjeet:
Pilko kana näppärän kokoisiksi suupaloiksi. Ruskista kanapalat pannulla anteliaassa määrässä seesamiöljyä. Sekoita samalla kastikkeen ainekset huolellisesti yhteen ja kaada seos kuumalle pannulle. Sekoittele huolellisesti kunnes kastike peittää kaikki kanapalat.
Keitä kanan seuraksi kookosriisiä ja höyrytä parsakaalia.
Ripottele yhä kuumien kanapalojen päälle seesaminsiemeniä ja silputtua kevät- tai ruohosipulia. Viimeistele halutessasi vielä silputulla chilillä.