Appelsiininen soijakastikekakku

Soijakastike saattaa kuulostaa jokseenkin erikoiselta ainekselta jälkiruokaan, mutta itse asiassa kyseessä ei ole mikään ennenkuulumaton hullutus joka on lähtöisin vain minun huterasta mielestäni – etenkin Japanissa soijajälkkärit ovat erittäin suosittuja. Siellä soijaa laitetaan kakkuihin, vanukkaisiin, jopa jäätelölle kastikkeeksi.

Siitä rohkaistuneena uskalsin itsekin kokeilla, ja onneksi uskalsin. Soijakastike antaa tälle kakulle mahtavaa syvyyttä ja maukkaan karamellimaista aromia. Varoitus: tähän jää helposti koukkuun.

Ainekset:

2dl tummaa ruokosokeria

2 kananmunaa

75g sulatettua voita

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta ja ruokasoodaa

runsas ripaus vaniljaa

1dl jogurttia (tai maitoa)

3rkl soijakastiketta

1 appelsiini

soijasiirappiin:

50g voita

1dl tummaa ruokosokeria

1rkl soijakastiketta

Ohjeet:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi, sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset, ja lopulta jogurtti ja soijakastike sekä appelsiinin raastettu kuori. Säästä loppu appelsiini siirappia varten.

Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Kakun kypsyessä voit valmistaa soijasiirapin. Sulata ja ruskista pannulla voi, lisää sitten sokeri, appelsiinin puristettu mehu sekä soijakastike, kiehauta jatkuvasti sekoitellen ja poista sitten lämmöltä.

Töki kypsä soijakakku haarukalla täyteen reipiä ja kostuta siirapilla. Nauti mieluiten lämpimänä, joko sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan kreikkalaisen jogurtin kera.

Advertisement

One comment

  1. Mäkin olen käyttänyt soijakastiketta kakuissa, etenkin suklaakakuissa se antaa kivasti syvyyttä:)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: